Tragedie în sportul ieşean! Antrenorul emerit Viorel Soroceanu s-a sinucis

Sportul ieşean a primit o grea lovitură în a treia zi de Crăciun. Antrenorul emerit de box Viorel Soroceanu, în vârstă de 63 de ani, a fost găsit mort în maşina sa, în parcarea unui centru comercial din Iaşi.

Diagnosticat în urmă cu mai mulţi ani cu ciroză hepatică, Soroceanu şi-a tăiat venele şi a lăsat un bilet de adio în care îşi cere iertare  pentru gestul său extrem.

Născut pe 26 mai 1954, Viorel Soroceanu a descoperit mai mulţi pugilişti de valoare în cariera sa de antrenor, cel mai cunoscut fiind Ovidiu Bobîrnat, participant la Olimpiada de la Sydney şi medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de seniori de la Houston (Statele Unite). Alţi pugilişti cunoscuţi antrenaţi de antrenorul emerit Viorel Soroceanu la clubul Voinţa: Ion Velea, Gelu Raţă, Nicu Bubai, Dan Simionică, fraţii Claudiu şi Vasile Surcică, Sorin Carabaş, Ionel Pricop, Virgil Petrache, Radu Zarif, Mihai Danilov, Ionel Eşanu, Dan Moise, Florin Strătilă, Raluca Chiriac, Andreea Ciofu, Lavinia Pascal, Ioana Constantiniu, Tina Vernică, Iulian Talpiz.

Soroceanu a avut şi o frumoasă carieră de sportiv, fiind multiplu campion naţional la seniori şi juniori şi component al lotului naţional între anii 1972 şi 1974. Ca pugilist, Viorel Soroceanu a luptat în 120 de meciuri şi a pierdut doar 10. Activitatea de antrenor a lui Soroceanu se leagă de clubul Voinţa, acolo unde a descoperit şi şlefuit mulţi copii ajunşi ulterior campioni. Antrenorul era căsătorit şi are doi băieţi.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la cimitirul Sf. Vasile, la ora 11.00.