BC Timba Timișoara s-a luptat cu îndârjire, dar a pierdut și meciul cu BCMU FC Argeș Pitești

”Urșii” din Banat nu au reușit să realizeze surpriza în duelul cu trupa din Trivale. BC Timba Timișoara a condus pe tabelă în prima jumătate a partidei, dar BCMU FC Argeș Pitești s-a impus în cele din urmă cu 82-77 în partida care a contat pentru runda a 11-a a Ligii Naționale.

Timba și-a adjudecat primul sfert cu 23-10 după ce a condus și cu 15 puncte diferență, dar la pauză avantajul avea să fie fragil, de doar un punct (37-36). Piteștenii au profitat de problemele de lot ale gazdelor și au trecut în avantaj în sfertul 3. Deși s-a accidentat la gleznă, sârbul Dejan Kovacevic a revenit în teren pentru galben-negrii și chiar a reușit trița egalizatoare la cota 73 în ultima pătrime.

Alb-violeții s-au distanțat apoi pe tabelă după un parțial de 10-0. Ultimele secunde au fost mai relaxate pentru elevii lui Hristu Șapera, grație în principal macedoneanului Alexander Kostoski, autor a nu mai puțin de patru trițe consecutive. Principalul marcator al Timbei a fost Pavle Reljic, autor a 24 de puncte. Pentru ”urși” au mai punctat: Kovacevic (15), Florveus (16), Naylor (13), Medgyesi (2), L. Rotariu (2) și M. Lazăr (5). Coșgheterul jocului a fost piteșteanul Alexander Kostoski: 28 de puncte.

BCMU Pitești iernează la jumătatea ierarhiei, cu 18 puncte. Pentru Timba, antepenultima clasată, mai urmează un meci în 2017, mâine, de la ora 18, pe terenul liderului U-BT Cluj.

”Probabil valoarea jucătorilor echipei adverse, mai ales pe final, și-a spus cuvântul. Noi am avut astăzi șansa noastră, nu am valorificat-o, am greșit copilărește la câteva contraatacuri, am mai avut câteva libere, iar la un meci strâns acestea au fost elelementele care au făcut diferența. Echipa din Pitești e mai valoroasă și are o rotație mai bună. Dacă noi vom reuși în această perioadă să refacem acest deficit s-ar putea să mai vedem surprize la Timișoara. Kostoski a marcat în final patru de trei puncte și evoluția lui a fost decisivă… Noi avem o rotație scurtă și orice accidentare contează. Am avut și jucători care au evoluat puțin tot din cauze medicale. Noi mergem peste două zile la Cluj, ne-au rugat să jucăm în această perioadă pentru că se pregătesc de cupele europene iar noi cum nu mergem să le dăm cu terenul în cap, am acceptat”, a declarat Dan Ionescu.

”Ne așteptam la un meci greu, știam că o să fie o partidă care nu va fi ușoară. Timba a arătat semne bune în ultimul timp. Au condus și cu Steaua. Noi veneam după trei eșecuri la rând, contează la moral. Mă bucur că am reușit să câștigăm, trebuie să mergem înainte. Timba de obicei joacă așa, cu aruncări deschise, de trei puncte… Dacă marchezi faci diferența, altfel e mult mai greu, ei strâng mult sub panou, de aceea e greu să-i prinzi ofensiv… Cred că în repriza a doua, când procentajul nostru a crescut, s-a văzut diferența, au cotnat și recuperările ofensive. Aveam nevoie de aceste două puncte. Kostovski a avut o seară foarte bună, e un aruncător foarte bun, i-au lăsat multe aruncări… și a fost decisiv în acest joc”, a spus Hristu Șapera, tehnicianul Piteștiului.

Foto: Facebook / BC Timba

Share