O singură certitudine la reunirea lui ACS Poli Timișoara

ACS Poli s-a reunit astăzi pentru partea a doua a sezonului. Ionuț Popa a avut 23 de nume sub comandă la prima sesiune de pregătire din 2018, dar doar un singur jucător nou, în fapt o revenire, în persoana lui Alex Popovici. Doi jucători importanți au fost menajați iar tehnicianul timișorenilor așteaptă întăriri inclusiv din Tunisia în zilele următoare.

”Azi începem pregătirile. Ele se vor derula până sâmbătă la Timișoara, după care luni la 13.00 echipa pleacă în cantonament, zece zile la Poiana Brașov. Urmează și jocurile amicale, așteptăm și prima etapă la Sf. Gheorghe. Aș vrea să ne pregătim bine, să nu avem accidentați, jucători care să plece și eventual să mai aducem”, a declarat Ionuț Popa.

Alexandru Popovici (29 de ani) a revenit la bănățeni după o experiență în Azerbaijan, la Sebail, grupare pentru care a înscris o dată în sezonul de toamnă. ”De mâine mai apare un atacant, zilele următoare sper să rezolvăm problema jucătorului din Tunisia. Deocamdată e o problemă cu viza, azi sau mâine trebuie să primească. În cel mai rău caz luni sau marți va fi în cantonament dacă ne înțelegem cu el. A jucat toate meciurile în ultima perioadă din Tunisia 24 de meciuri, a înscris și șapte goluri, e un jucător care poate să ne ajute”, a conchis Popa.

Rami Bedoui, jucător care se potrivește în mare parte descrierii, are 27 de ani și a făcut parte din campania de succes a naționalei Tunisiei pentru calificarea la CM 2018. El a evoluat doar în țara natală, la Etoile du Sahel, cu care a fost și campion.

La prima mișcare a anului s-a prezentat și ”rebelul” Valentin Crețu, fundașul care a absentat cu Dinamo și care și-a depus memoriu la finele anului pentru a deveni liber de contract. ”Nu știu absolut nimic de Crețu… m-au întrebat de el niște ziariști din Iași… Ce să mai discut cu el? Mai am nevoie de un mijlocaș…”, a adăugat Popa înainte să dea ochii cu jucătorul la vestiare.

Au lipsit motivați Gabriel Cânu și Alexandru Ciucur. De asemenea se pare că Popa se va vaza din nou pe George Neagu. Ionuț Murariu, Sebastian Velcotă (CSM Reșița), Cristian Podină și Raul Cochințu sunt alte nume noi de la reunire. Ultimii doi fiind tineri din propria pepinieră.

ACS Poli va disputa pe 20 ianuarie primul amical al iernii, dar nu se știe încă numele adversarului. Până acum cel mai puternic teste e programat pe 24 ianuarie, când timișorenii vor întâlni a 6-a clasată din Serbia, Vozdovac.

Share