Ripensia Timișoara va disputa amicale cu formații din primele două ligi. ”Decarul” roș-galbenilor va fi împrumutat la ACS Poli

Divizionara secundă FC Ripensia Timișoara se reunește mâine pentru abordarea sezonului de primăvara. Paul Codrea, noul antrenor al echipei, a fixat nouă partide de verificare pentru elevii săi în perioada de iarnă. Cele mai sonore adversare din teste sunt ACS Poli și UTA.

Primul test al lui ”Ripi” va fi pe 20 ianuarie cu Fortuna Becicherecu Mic (Liga 5 Timiș). Următoarele teste vor fi cu CSM Școlar Reșița (L3) în 24 ianuarie, cu ACS Poli, duel fixat doar o zi mai târziu, și un alt meci cu o localnică, CNP Timișoara (L3), care va avea loc pe data de 27 a acestei luni. Toate aceste partide sunt programate în deplasare. Pe 31 ianuarie, Ripensia joacă pe teren propriu cu divizionara C Național Sebiș.

Primul test al lunii februarie, în data de 3, va fi cu UTA, pe teren propriu. Poate cel mai inedit joc din această perioadă e cel din 7 februarie, când roș-galbenii vor merge în Serbia pentru a întâlni Dinamo Panciova, a doua clasată din eșalonul terț – Zona Vojvodina. Trei zile mai târziu Ripensia întâlnește Lugojul la Timișoara iar ultima verificare va fi cu o divizionară D, ACS Dumbrăvița (locul 2 în L4 Timiș), duel programat pe 17 februarie.

Altfel, Ripensia Timișoara și-a dat acceptul pentru ca mijlocașul Adrian Zaluschi să fie împrumutat la ACS Poli până în vară. Jucătorul în vârstă de 28 de ani se antrenează de vineri cu gruparea pregătită de Ionuț Popa.