Simona Halep, a treia româncă autoarea unei ”duble” în circuitul WTA

Aflată pe primul loc al ierarhiei mondiale, Simona Halep (26 de ani) a câștigat, ieri, turneul de la Shenzhen (China), dotat cu premii în valoare totală de de 626.750 dolari. Constănțeanca s-a impus și la simplu, și la dublu, devenind astfel a treia jucătoare de tenis din România care izbutește ”o dublă” după Virginia Ruzici și Irina Begu.

În prima finală a zilei, aceea de simplu, Halep s-a impus cu 6-1, 2-6, 6-0 în fața deţinătoarea titlului, Katerina Siniakova (Cehia), luându-și astfel revanșa pentru înfrângerea suferită (3-6, 6-4, 5-7) anul trecut, tot la Shenzhen, însă în optimile de finală,

Pentru Halep, aceasta a fost cea de-a 28-a finală de turneu WTA pe care a disputată, câștigând 16 dintre ele.

Câteva ore mai târziu, Halep s-a impus și la dublu, alături de Irina Begu. Româncele au câștigat cu 1-6, 6-1, 10-8 finala cu Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova (Cehia), principalele favorite. Acesta a fost cel dintâi titlu WTA la dublu pentru Simona, ea mai disputând finala de la Montreal, în 2016, alături de Monica Niculescu.

Halep a devenit astfel cea de-a 3-a jucătoare de tenis din România care câștigă același turneu, în același an, și la simplu, și la dublu. Aceasta performanță au mai reușită Virginia Ruzici (Bregenz, 1985) și Irina Begu (București, 2017).

Share