ACS Poli, singura echipă din Liga I care nu efectuează un cantonament în afara țării. Timișorenii au plecat cu câțiva ”anonimi” în Poiană

ACS Poli e singura formație din primul eșalon care nu va părăsi România pentru un stagiu centralizat de iarnă. Poiana Brașov a rămas destinația bănățenilor sub comanda lui Ionuț Popa. Echipa de pe Bega a ajuns ieri în cantonament cu un lot inedit, din care lipsesc câțiva jucători de bază.

În schimb, timișorenii vor testa în Carpați un sud-african al cărui nume e greu de găsit în spațiul virtual. E vorba de Ntombela Khanya, un mijlocaș defensiv în vârstă de 22 de ani care provine de la echipa de primă ligă Lamontville Golden Arrows. În probe se află și un jucător care ultima dată a evoluat în Liga a V-a Timiș. E vorba de Zoran Radu (26 de ani), care a mai trecut pe la divizonarele C Mama Mia Becicherecu Mic și Național Sebiș. De asemenea, o altă curiozitate de (re)înregimentarea în lot a fundașului Ionuț Murariu, care în toamnă a fost cedat în Liga a III-a la Ghiroda, unde a bifat doar câteva prezențe. În lot a fost luat și Raul Cochințu, fundaș din propria pepinieră. Alex Popovici, prima achiziție, și Adrian Zaluschi, împrumutat de la Ripensia, sunt celelalte adiții.

La capitolul plecări, pe lângă Crețu, ar putea figura curând și numele lui Cătălin Straton, portarul se află în litigiu cu clubul timișorean din cauza unor restanțe. Alex Munteanu, în schimb, va rata stagiul centralizat deoarece se tratează în Germania pentru o leziune musculară. Timișorenii mai așteaptă sosirea în cantonament a unui internațional olimpic tunisian care evoluează pe postul de fundaș central.

ACS Poli va sta zece zile la Poiana Brașov iar primul amical îl va disputa pe 18 ianuarie cu AS SR Brașov, liderul Ligii a IV-a brașovene.

Lotul lui ACS Poli pentru cantonament:

Portari: Curileac, Smaranda, Contra;

Fundași: Haruț, Străuț, Bocșan, Melinte, Șeroni, Neagu, Cânu, Cochintu, Murariu;

Mijlocași: Vașvari, Artean, Doman, Croitoru, Ciucur, Zaluschi, Bîrnoi, Oprea, Zoran Radu (ex-Lugoj, Sebiș, Becicherecu Mic-testat), Ntombela Khanya*

Atacanți: Drăghici, Popovici, Velcotă.

Share