Timișoara Saracens e hotărâtă să facă cinste României în duelul cu georgienii de la Batumi

Timișoara Saracens se deplasează din nou pe terenul georgienilor de la RC Batumi. De această dată întâlnirea contează pentru faza eliminatorie a competiției Continental Shield. Sâmbătă, bănățenii vor avea și un nou jucător pe teren. Ultimul transferat e Christopher Apoua, un pilier neozeelandez.

”Ne așteaptă un meci foarte greu. Am mai avut unul împotriva lui Batumi, pe care l-am pierdut. Pe greșelile făcute de noi. Am controlat jocul în primele 20 de minute, apoi a intervenit o stare de relaxare și am pierdut. Mesajul transmis către echipă e că nu mai dorim să vedem acel scenariu. Vrem să vedem Timișoara la adevărata ei valoare. Presa de acolo tratează acest meci ca pe un Georgia – România. Sper ca la finele lui să fim câștigători și să luăm o opțiune serioasă pentru calificare”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens.

”E primul meci din dublă e important să nu repetăm erorile comise în partida din grupe. Am muncit pentru a remedia acele neajunsuri, am pus la punct jocul nostru în grămada ordonată… Sper că alta va fi prestația noastră. Sper ca la Cluj noi să mergem mai departe”, a spus și ”secundul” Cosmin Cioriciu.

”Noi ne-am antrenat bine zilele acestea și săptămâna trecută. Nu vrem să facem aceleași greșeli de acum o lună. Sper că și pentru mine, la primul meci după zece luni, să ajut echipa cum trebuie. Noi dorim mult să câștigăm acest meci… Au trecut foarte greu lunile, am lucrat foarte mult cu staful medical și am vrut foarte mult să reintru în teren”, a precizat Steve Shennan, ”aripă” care revine în echipă după o perioadă lungă de absență.

Conache și Samoa sunt cu semnul întrebării pentru acest meci. Fercu și Căpățînă vor fi probabil apți în retur. Iar accidentat va mai rămâne o perioadă doar Leiataua. Pe lângă Helu și Sefanaia se mai așteaptă maximum două plecări în luna februarie de la gruparea de pe Bega. Timișorenii nu l-au prezentat, dar la insistențele jurnaliștilor au făcut public un nume nou care apare astfel direct în lot pentru meciul din Georgia. E vorba de pilierul neozeelandez Chris Apoua, care provine de la Northland Rugby. Față de sezoanele trecute există griji legate de buget, astfel că Timișoara Saracens a ales să-și micșoreze lotul pentru a preîntâmpina eventualele probleme financiare.

Jocul RC Batumi – Timișoara Saracens se dispută sâmbătă, de la ora 13, și va fi transmis în direct pe TVR HD. O săptămână mai târziu e programat returul. Partida nu va avea însă loc la Timișoara, ci pe Cluj Arena, deoarece clubul de rugby bănățean a vrut să fie sigur că nu se va repeta scenariul de anul trecut, când arena ”Dan Păltinișanu” nu a putut fi dezghețată pentru jocul cu Stade Francais. Continental Shield reprezintă o competiție de calificare în Challenge Cup, ediția 2017-18 – a doua categorie ca valoare la nivel european.

Foto: Virgil Simonescu

Share