Ieşenii, nemulţumiţi de tragerea la sorţi a sferturilor Cupei. Ambrosie: “Aş fi preferat Dinamo”

Ziua de joi a fost prima în care fotbaliştii Iaşiului au lucrat la capacitate maximă în cantonamentul din Antalya. Delegaţia ieşeană a ajuns miercuri seară în Turcia, iar a doua zi antrenorul Flavius Stoican a programat două antrenamente în complexul Kamelia World Selin din Side. În timp ce efectuau primul antrenament al zilei, elevii lui Stoican şi-au aflat adversarul din sferturile Cupei României. CSM Poli Iaşi va juca pentru un loc în semifinale cu FC Botoşani, în deplasare, la sfârşitul lunii februarie. Preşedintele Adrian Ambrosie a declarat că şi-ar fi dorit să joace în Copou meciul din sferturi, cu Dinamo, Astra sau FCSB, echipe învinse la Iaşi în prima parte a campionatului.

„Mi-aș fi dorit să jucăm pe teren propriu meciul din sferturi, pentru a avea suporterii de partea noastră. Sincer, îmi doream să jucăm acasă cu Dinamo, Astra sau FCSB, echipe pe care le-am învins în campionat, în Copou. Vom avea un meci foarte greu cu Botoșaniul, consider că șansele sunt egale. Vom merge cu gândul la victorie, iar obiectivul nostru este calificarea în semifinale”, a declarat președintele executiv Adrian Ambrosie.

De cealaltă parte, antrenorul Flavius Stoican a declarat că echipa sa va da totul pentru a se califica în semifinale: ”Cu siguranță și Botoșaniul va dori să meargă mai departe în Cupă, va fi un meci deschis oricărui rezultat. Chiar dacă ei pleacă cu prima șansă, pentru că joacă pe teren propriu, ne vom vinde scump pielea. Sunt convins că vom face un meci mare și sper să mergem mai departe”.

 

Alexandru Zaharia, al treilea transfer

 

În cantonamentul din Antalya se pregăteşte începând de joi şi mijlocaşul stânga Alexandru Zaharia. Jucătorul în vârstă de 27 de ani şi-a reziliat contractul cu Juventus Bucureşti şi a semnat pe doi ani cu gruparea din Copou. Zaharia este al treilea transfer reuşit de CSM Poli în această iarnă, după Alexandru Taciuc (mijlocaş, Ştiinţa Miroslava, liga a II-a) şi Bogdan Gavrilă (mijlocaş dreapta, Ethnikos Achna, Cipru).