Timișoara Saracens a câștigat prima manșă a luptei cu georgienii de la Batumi

Campioana României a răzbunat eșecul din grupele Continental Shield și a învins-o pe RC Batumi, în deplasare, în prima fază eliminatorie a competiției. Timișoara Saracens a câștigat meciul tur cu 11-6 (3-3) și și-a ușurat misiunea din retur. Peste o săptămână cele două se reîntâlnesc la Cluj.

Timișoara Saracens a deschis scorul în Georgia prin Jody Rose în urma unui dropgol în minutul 36. Peste doar trei minute gazdele au egalat în urma unei lovituri de pedeapsă. Partea a doua a fost însă mai bună pentru bănățeni. Aceștia au marcat singurul eseu al partidei prin Andrei Rădoi, fără transformare. Batumi a redus din dfierență la 6-8 în urma unei noi penalități. În fine, Conache a stabilit scorul final, în prelungiri, în urma unei lovituri de pedeapsă.

Partida s-a încheiat în mocirlă din cauza vremii, iar durata jocului a echivalat cu durata unui meci de fotbal. ”Saracens de Banat” a dominat însă finalul și putea să mai înscrie o dată. Returul va avea loc peste o săptămână pe Cluj Arena. Câștigătoarea acestui meci va întâlni formația care se impune în duelul Heidelberg – Calvisano.

Timișoara Saracens: Badiu, Rădoi, Pungea, Popârlan, Drenceanu (cpt.), Morrison, V. Rus, Stewart, Seniloli, Rose, Shennan, Umaga, Manumua, Lemnaru, Vl. Popa. Rezerve: Sabău, Apoua, Mariș, Ianuș, Doyle, Luiters, Simionescu, Conache. Antrenor: Sosene Anesi.

Foto: Timișoara Saracens / Facebook

Share