VIDEO / Mihaela Buzărnescu a pierdut finala de la Hobart

La un an după ce câștigase titlul la Hobart (Australia), în fața Monicăi Niculescu (6-3, 6-1), belgianca Elise Mertens (36 WTA) s-a impus și în finala cu Mihaela Buzărnescu (29 de ani): 6-1, 4-6, 6-3. Iar dacă pentru bucureșteanca de 29 de ani aceasta a fost prima finală disputată în circuitul mondial, ca senioară (a câștigat US Open, la dublu, ca junioară, alături de Raluca Olaru, în 2006), adversara ei a ajuns la două trofee WTA.

Disputa de la Hobart, care a durat 151 minute, a fost afectată de vremea neprielnică, ploaia întrerupând-o de câteva ori. La finalul ei, românca le-a mulțumit părinților (este antrenată de tatăl ei, iar mama sa este principala ei susținătoare), oamenilor care au susținut-o, organizatorilor turneului australian. Mihaela a spus că ascensiunea ei în ierarhia mondială este un exemplu că poți reuși în tenis, un sport în care trebuie să lupți pentru fiecare minge, până la final.

Interesant este că atât Buzărnescu, cât și Mertens vor evolua pentru prima dată pe tabloul principal la Australian Open, cel dintâi turneu de Mare Șlem din 2018. În primul tur al întrecerii de la Melbourne, Mihaela o va înfrunta pe daneza Caroline Wozniacki, ocupantă a locului 2 mondial și în fața căreia a pierdut și în runda inaugurală de la US Open, anul trecut.

Calificarea în finală îi aduce Mihaelei 180 de puncte WTA, precum și 21.400 de dolari. Românca a făcut ”un salt” de 550 de locuri în clasamentul mondial, într-un singur an, ajungând pe 44, cel mai bun din carieră!

Share