VIDEO / Mihaela Ciobanu revine în poarta de handbal la 45 de ani!

Este singura handbalistă născută în România care a urcat pe podiumul olimpic (în 2012, sub culorile Spaniei). Stabilită în peninsula iberică, de vreo două decenii, Mihaela Ciobanu, care va împlini 45 de ani în 30 ianuarie, a acceptat propunerea echipei BMC Mavi Nuevas Tecnologias din Gijon de a reveni pe teren, în Division de Honor. Informația a fost difuzată de cele mai prestigioase publicații de sport din Spania, cotidianele ”As” și ”Marca”.

Retrasă de două ori din activitate – în 2010, după ce evoluase pentru Elche-Mustang, și în 2017, după ce apărase poarta lui Alcobendas -, Mihaela a acceptat oferta celor din Gijon. Și a făcut-o fiindcă portarul brazilian Renata Lais participă la o competiție internațională în America de Sud. Mihaela mai primise o ofertă de la Bera Bera, în această ediție de campionat, însă a refuzat-o. La Gijon, Ciobanu va fi colegă cu o altă handbalistă de origine română, Mihaela Nicoleta Nedelcu Munteanu (36 de ani).

AS: Mihaela Ciobanu vuelve a jugar a punto de cumplir 45 años

În Spania, potrivit publicației ”As”, Micky Ciobanu este la concurență cu Jose Javier Hombrados Ibanez în ceea ce privește longevitatea sportivă, în handbal – portar la BM Guadalajara, el va împlini 46 de ani în 7 aprilie.

Marca – Mihaela Ciobanu: „No vengo para ganar partidos, sino para ayudar a que el equipo lo haga”

Născută la București, în 30 ianuarie 1973, Mihaela Ciobanu s-a format ca handbalistă la Clubul Sportiv Școlar nr. 5 Rapid. A devenit portar al echipei din Giulești, cu care a și câștigat Cupa IHF (actualmente Cupa EHF) în 1993. A evoluat pentru România la diferite categorii de vârstă, bifând 79 de meciuri pentru prima reprezentativă. Cu aceasta s-a clasat pe locul 10 la Campionatul European din 1994 și pe 12 la Campionatul Mondial din 1997.

Ajunsă în Spania, a acceptat să apere poarta reprezentativei acestei țări. Cu aceasta a câștiga medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 2012, respectiv la Campionatul Mondial din 2011, precum și medalia de argind la Campionatul European din 2008. Este de subliniat că Mihaela Ciobanu este singura handbalistă născută în România care a urcat pe podiumul olimpic. Și nu numai că a făcut-o, dar a avut o contribuție importantă la victoria Spaniei în finala mică a JO de la Londra, din 2012 – atunci a apărat 7 aruncări de la 7 metri!