Victorie scurtă pentru ACS Poli Timișoara în primul amical al iernii. Ionuț Popa are nemulțumiri

ACS Poli s-a impus cu 1-0 în primul test al iernii. Singurul gol al partidei cu ACS Ghiroda, disputată pe un teren greu de lângă ”Dan Păltinișanu”, a fost marcat de tânărul Lucian Oprea. Tehnicianul Ionuț Popa i-a văzut la lucru cu această ocazie și pe cei trei străini aflați în probe la Timișoara.

Tunisianul Alaa Bouslimi a fost titular în centrul defensivei, în timp ce ugandezul Kayondo Mahadi a fost vârful folosit de Popa în prima repriză a meciului cu divizionara C timișeană. În partea a doua bănățenii l-au văzut la lucru și pe fundașul sud-african Ntombela Khanya, dar acesta a fost solicitat prea puțin de formația oaspete.

Singura reușită a jocului, disputat în condiții grele, pe un teren noroios, i-a aparținut lui Oprea, care a punctat în minutul 32 după ce mingea i-a revenit din bară. Alex Popovici și-a trecut în cont câteva ratări mari pentru gazde, în timp ce la una dintre puținele inițative ofensive ale oaspeților, Alex Baranyi a luat la țintă bara transversală.

Mâine, ACS Poli joacă pe terenul celor de la Național Sebiș, test programat la ora 15.00.

ACS Poli Timișoara: Curileac – Haruț, Melinte, Bouslimi, Neagu – Artean, L. Oprea – Z. Radu, Croitoru, Velcotă – Kayondo Mahadi. Au mai intrat: Smaranda, Straton – Cochințu, Bocșan, Khanya, Șeroni, Vașvari, Zaluschi, Popovici, Bîrnoi, Doman, Drăghici. Antrenor: Ionuț Popa:

ACS Ghiroda: Gîrlea – Mancaș, Al. Lazăr, Gavriluță, D. Ciobanu, Gînju, C-tin Popa, D. Pop, Budică, V. Opriș, Baranyi. Au mai intrat: Florin, Barbu, Dincă, M. Olariu, Hoțca, Berivoiescu, R. Panc, Totic, Mașniță, Saizu. Antrenor: Ilie Rotariu.

Tehnicianul lui ACS Poli nu s-a declarat încântat de starea lotului în perioada centralizată de la Poiana Brașov, încheiată în urmă cu două zile. ”Ca orice început, mai greu. Cel puțin în repriza a doua m-au dezamăgit unii jucători. Printre cerințe era 60-70% să-și aducă aportul, din păcate câțiva cu experiență m-au dezamăgit… Mă dezamăgește că am ratat mult. Pregătirea m-a nemulțumit și ea. Nu a fost așa cum mi-aș fi dorit. Eu consider că atunci când 70-80% duc pregătirea de la un capăt la altul aceasta e reușită. La noi doar opt au reușit să facă acest lucru. Au lipsit o serie de jucători”, a spus Ionuț Popa.

Alex Munteanu se recuperează în Germania după o accidentare.  Cânu, Ciucur și Străuț au fost celelalte absențe din motive medicale. Ionuț Popa pare încântat până acum doar de fundașul Alaa Bouslimi dintre jucătorii străini sosiți în pregătire. Tehnicianul își mai dorește un mijlocaș și un atacant.

Share