Opinie / Daniel Nazare scrie despre momentul adevărului: Răzvan Burleanu contra Florin Prunea

Se ascut săbiile pentru momentul 18 aprilie 2018, alegerile de la Federația Română de Fotbal. Florin Prunea e cel mai agresiv, actualul președinte mizează pe forța politică, la fel cum a procedat și Gino Iorgulescu. Speră că îi este suficient. Ionuț Lupescu stă în expectativă, intrarea lui în joc l-ar elimina pe Marcel Pușcaș. Florin Prunea vrea doar să mute cu Lupescu pentru că știe că este singura șansă.

Am găsit câte cinci întrebări, la care cele două personaje n-au cum să răspundă. Pot să ne aburească, să aibă un limbaj de lemn sau să se devieze de la subiect. Ori să mintă, așa cum se petrece mai ales în politică, dar și în fotbal. Mitică Dragomir și Mircea Sandu au mințit lumea 20 de ani, iar azi apar la televizor și ne dau lecții de moralitate. În loc ca ei să șadă cuminți în vreun tomberon al istoriei sportului-rege autohton. Iată întrebările.

Florin Prunea
1. E adevarat ca pentru campania de calificare la Euro 2008 ati incasat 105.000 de euro prima de calificare, conform deciziilor luate în Comitetul Executiv condus la acea vreme de Mircea Sandu? Dacă da, de ce înfierați acum că actualii locatari de la Casa Fotbalului fac același lucru?
2. Ati fost impotriva regulii Under 21? De ce vorbiți de progres dacă ați votat contra?
3. E adevarat ca Ionuț Lupescu a interupt o perioada relatia cu dvs. dupa implicarea in Dosarul Penescu, in care, conform stenogramelor, ii cereati portocale unui patron de club condamnat ulterior la ani grei de pușcărie? Sau e o invenție a presei?
4. Este moral să folosiți pumnul, așa cum ați făcut dvs. cu domnul Bodescu, ori în fața oricărui individ, indiferent ce părere are, dacă jignește sau nu?
5. Câți jucători a vândut CSMS Iași în perioada în care dvs. ați condus echipa și câți bani s-au încasat pe aceștia? Dacă, evident, au existat transferuri.

Răzvan Burleanu
1. Ce cauta Auras Brasoveanu in Comitetul Executiv si in echipa de campanie daca este condamnat definitiv pentru acte de coruptie? De ce nu vă delimitați de el?
2. Aveti remuscari pentru decesul tatalui lui Gica Popescu si pentru Daniel Prodan?
3. In campanie ati promis ca veti reduce numarul mandatelor de presedinte la doar 2, dupa momentul 2014 ati mutat la 3. Ce s-a intamplat?
4. De ce Andrei Vochin, consilierul dvs. personal, este plătit de un post tv cu profil de sport? Cum ar fi ca unul dintre actualii consilieri ai președintelui Iohannis să fie angajat ca invitat, pe o sumă de bani, la Realitatea TV, Digi 24 sau Antena 3? Vi se pare normal?
5. Câți bani primesc membrii Comitetului Executiv după fiecare ședință? Această sumă raportată la câștigurile lunare ale reprezentatului fotbalului feminin, ale futsalului sau a celor care reprezintă eșaloanele inferioare cum se situează? E adevărat că o indemnizație, adică 3 ore de ședință, e mai mare decât salariul minim lunar pe economie a oricărui angajat (1900 lei)? Adică, să înțelegeți mai clar, în trei ore aceștia câștigă cât un om normal într-o lună.

Nu vă așteptați ca domnii enumerați să răspundă. N-au ce și n-au cu ce:)

————————————————————————————————————————————-

Daniel-Andrei Nazare

senior-editor 100% Sport

twitter: danielnazare

facebook: Daniel Nazare

e-mail: daniel.nazare@100sport.ro

—————————————————————————————————————————————–

Share