Vlăduţ Simionescu, locul 5 la Gran Prix-ul de la Tunis

Judoka ieşean Vlăduţ Simionescu a început anul promiţător, cu un loc 5 obţinut la turneul Grand Prix desfăşurat la Tunis. Sportivul de la CS Politehnica Iaşi a fost învins în meciul pentru medalia de bronz la categoria +100 kg de rusul Ruslan Şahbazov şi s-a situat în final pe locul 5, care i-a adus 250 de puncte în clasamentul mondial. Simionescu a câştigat grupa preliminară din care a făcut parte, în optimi l-a învins pe olandezul Jur Spijkers, în sferturi l-a eliminat pe spaniolul Anger Parra, dar a cedat în semifinale la iranianul Javad Mahjoud, pierzând ulterior şi duelul pentru medalie.

„Am fost foarte aproape de medalie, dar am pierdut meciul pentru bronz la punctul de aur. În cele din urmă, locul 5 mi-a adus 250 de puncte în clasamentul mondial, cu care am reuşit să urc până pe locul 43 în ierarhia categoriei”, a declarat Vlăduţ Simionescu, sportiv pregătit la CS Politehnica Iaşi de antrenorul Costel Năftică.

Cea mai bună performanţă a României la turneul de la Tunis a fost reuşită de Alexandra Pop, argint la categoria 48 kg. Pop a ajuns în finală după victorii cu Kimberley Renicks (Marea Britanie, optimi), Mallaurie Mercadier (Franţa, sferturi) şi Mei Tanaka (Japonia, semifinale), fiind învinsă în meciul pentru aur de ucraineanca Daria Bilodid.

 

Share