Noi transferuri anunțate de Ionuț Popa după succesul lui ACS Poli cu Ripensia

ACS Poli Timișoara a încheiat perioada testelor cu un joc împotriva concitadinei FC Ripensia Timișoara. Formația de primă ligă s-a impus cu 4-1 (2-0). Sub comanda lui Ionuț Popa a debutat azi mijlocașul Andrei Enescu.

Pe lângă Enescu, ACS Poli s-a înțeles și cu Akaki Khubutia, fostul fundaș al lui Gaz Metan. Primul a și oferit azi un assist lui Drăghci, care a deschis scorul în minutul 9 al amicalului cu ”Ripi”. Ultimul al iernii pentru timișoreni, care și-au anulat testul de la Kisvarda, din Ungaria. Același Drăghici a făcut 2-0 în minutul 34, când a împins un balon rămas între picioarele unui adversar. După pauză a marcat pentru echipa de primă ligă și Mahadi Kayondo, un alt nou sosit. Ugandezul a profitat de eroarea portarului Contra în minutul 66. Artean, cu un șut din marginea careului (min. 70), a făcut 4-0. În timp ce Mediop (86) a marcat golul de onoare al divizionarei secunde, dintr-o lovitură liberă.

ACS Poli va juca vineri, 2 februarie, de la ora 18.00, cu Sepsi Sf. Gheorghe, la Ploiești, în etapa a 23-a a Ligii I.

ACS Poli Timișoara: Curileac (70 Straton) – Străuț (73 Radu), Melinte, Șeroni (65 Bocșan), Neagu (70 Murariu) – Artean, Zaluschi (78, Cochintu) – Ciucur (46 Popovici), Enescu (65 Croitoru), Velcotă (46 Doman) – Drăghici (65 Kayondo). Antrenor: Ionuț Popa.

Ripensia Timișoara: Munteanu – Vlădia, Burdeț, Apro, C. Toma – Livan, Mânecan, Zurbagiu, Ungureanu – Matiș, Dumiter. Au mai intrat: M. Contra – Semeniuc, M. Toma, Horcea, An. Popescu, Codrean, Tudor, Stoi, Neamțu, Mediop și Bobină. Antrenor: Paul Codrea.

”A fost ultimul joc. Echipa e obosită acum pentru că am avut trei jocuri în trei zile, dintre care două deplasări lungi. La Sibiu și la Belgrad. Băieții s-au descurcat bine în special în ultimele două jocuri. Mai ales ieri, când am jucat cu locul 6 din Serbia. Din păcate nu am reușit să cristalizez un prim 11 pentru prima etapă, atât Munteanu, cât și Cânu, lipsesc din antrenamentul echipei, fac separat. Sper să revină și Akaki și împreună cu noul venit azi, Enescu, să facem o echipă bună… O să vorbesc cu patronul lui Radu, s-a pregătit cu noi, la momentul acesta cred că poate juca sigur la nivelul ligii secunde, m-a întrebat de el azi o altă echipă din B. Sper să facă un pas și mai târziu în Liga I. Bouslimi nu a convins în ultimele două jocuri, așteptam mai mult de la el. Am cerut un număr 9, am discutat cu un jucător din naționala Nigeriei, nu puteam achita salariul, purtăm tratative”, a declarat Ionuț Popa.

Andrei Enescu (30 de ani) a jucat ultima dată jucătorul celor de la Ethnikos Achnas, în prima ligă din Cipru. În acest sezon a avut 17 apariții și a marcat două goluri. Mijlocaș central de meserie acesta a mai trecut în țară pe la CSM Iași, Gaz Metan, Vaslui și Gloria Bistrița. Iar Akaki Khubutia (31 de ani) vine liber de contract după ce s-a despărțit la finele lui octombrie 2017 de Gaz Metan. Singura echipă din România la care a mai evoluat în două rânduri. Fundașul central a avut până la acel moment 12 apariții și marcase un gol pentru medieșeni, în eșecul 1-2 cu Voluntari. De asemenea va fi păstra atacantul ugandez Mahadi Kayondo (21 ani, ex-Durban). Zoran Radu ar putea fi redirecționat către o echipă din Liga a II-a, în timp ce tunisianul Alaa Bouslimi și sud-africanul Ntombela Khanya nu l-au mulțumit pe Popa. Acesta și-ar mai fi dorit un atacant nigerian, prea scump deocamdată pentru timișoreni.

Share