CSM Poli Iaşi ţinteşte play-off-ul şi în Liga I de futsal

Clubul CSM Poli Iaşi păstrează şanse de calificare în play-off-ul Ligii I nu doar la fotbal, ci şi la futsal. Ambele formaţii ale clubului din Copou mai au de disputat patru meciuri din sezonul regulat în 2018, şansele cele mai mari de a accede în grupa de elită fiind de partea echipei de fotbal în sală. Cu patru etape înainte de finalul primei părţi a sezonului, Imperial Wet Miercurea Ciuc şi CSM Politehnica Iaşi sunt la egalitate de puncte – 14 şi îşi vor disputa în cele patru meciuri rămase cel de-al şaselea loc din play-off. Iaşiul ocupă locul 7 în prezent, având un golaveraj mai slab decât „ciucanii”, dar echipa lui Nelu Stancea (FOTO) are avantajul rezultatelor directe. Ieşenii au un program favorabil în ultimele patru etape din sezonul regulat, cu deplasări la ultimele clasate Tg. Mureş şi Spicom şi pe teren propriu cu Călăraşi şi Reşiţa, iar tehnicianul echipei din Copou speră la un punctaj maxim.

„În condiţiile actuale, cu un buget foarte mic, cu un lot subţire, ar fi o mare performanţă dacă am ajunge în play-off, iar şansele sunt foarte mari. Totul depinde de noi. Suntem la egalitate de puncte cu Miercurea Ciuc, dar avem avantajul meciurilor directe. Mai avem de jucat patru meciuri, iar eu cred că putem obţine maximum de puncte, în condiţiile în care avem două deplasări la ultimele clasate, iar pe teren propriu meciuri cu Călăraşi şi Reşiţa. Dacă vom câştiga toate meciurile, vom merge în play-off”, a declarat antrenorul Nelu Stancea.

 

Nu au bani de transferuri

 

Ieşenii s-au reunit în urmă cu o săptămână şi se pregătesc în sala LPS din Copou. Fără a dispune de un buget, clubul ieşean este în imposibilitatea de a efectua transferuri. În plus, echipa lui Stancea nu va participa nici la turnee de pregătire, tot din lipsa fondurilor.

„Bugetul nostru este foarte mic şi nu ne putem permite să transferăm jucători, deşi mi-aş dori. De asemenea, nu putem pleca la niciun turneu de pregătire, pentru că nu sunt bani de deplasare. Cel mai apropiat oraş cu echipă de futsal este Galaţiul, dar nu cred că putem ajunge acolo pentru a juca un amical. În aceste condiţii, ne vom pregăti acasă. În afara lui Pisică, accidentat, am la dispoziţie acelaşi lot de anul trecut şi sper să ajungem în play-off. Băieţii s-au comportat exemplar până acum şi cred în realizarea obiectivului”, a completat Nelu Stancea.

 

Share