Ieşenii au revenit din cantonament. Concluziile lui Stoican

După două săptămâni extrem de solicitante petrecute în Antalya, fotbaliştii lui CSM Poli Iaşi au revenit în ţară. Elevii lui Flavius Stoican au avut două zile libere, iar astăzi au revenit la antrenamente, în Copou, intrând în linie dreaptă cu pregătirea pentru primul meci oficial din 2018, cu FC Voluntari.

La final de stagiu, antrenorul Flavius Stoican s-a declarat mulţumit de modul cum s-au comportat elevii săi.

„Este important că am jucat meciurile amicale cu echipe bune, în compania cărora ne-am putut măsura forţele. Veneam după o perioadă de pauză şi era important pentru noi să acumulăm şi din punct de vedere fizic, şi tehnico-tactic. Acest lucru îl poţi reuşi doar atunci când întâlneşti echipe bune. Cred că suntem pe un drum bun. Îmi felicit jucătorii, nu este uşor să stai două săptămâni departe de familii, să ai câte două antrenamente pe zi intense, plus meciuri. Ei au răspuns cu brio. Important este să arătăm pe teren faptul că nu am muncit în zadar aici”, a declarat Flavius Stoican, care s-a arătat îngrijorat de starea de sănătate a mijlocaşului Pedro, accidentat în ultimul meci amical: „Am două motive de tristeţe în acest moment. Unul ar fi că nu-i voi avea în meciul de la Voluntari pe Frăsinescu şi Jagodinskis, suspendaţi. Al doilea motiv de îngrijorare este accidentarea lui Pedro. Nu ştiu cât va sta, sper să revină cât mai repede. Per total, sunt mulţumit de ce au arătat jucătorii în cantonament, de faptul că s-au antrenat la capacitate maximă”.

Cinci meciuri amicale au disputat ieşenii în Turcia, bilanţul fiind pozitiv. Poli a înregistrat două victorii, 3-0 cu Cernomoret Odessa (Ucraina) şi 2-1 cu Olmaliq (Uzbekistan), două remize, 1-1 cu FC Rostov (Rusia) şi 0-0 cu Sandecja Nowy Sacz (Polonia) şi a pierdut un singur meci, 2-3 cu Korona Kielce (Polonia).

 

Share