CSM Poli Iași câștigă clar la Voluntari și continuă să viseze la play-off

Iaşiul a pornit ca din tun în noul an! Elevii lui Flavius Stoican au făcut un meci perfect în deplasarea de la Voluntari, din etapa a 23-a a Ligii I şi s-au impus cu un incredibil 4-0 (3-0). CSM Poli s-a apropiat la doar două puncte de locul 5 după acest succes şi continuă să aibă şanse mari la play-off.

Conştient că doar o victorie mai păstrează echipa sa în calculele play-off-ului, antrenorul Flavius Stoican a abordat ofensiv meciul de la Voluntari, iar efectul s-a văzut pe tabelă, încă din prima parte. Ieşenii şi-au sufocat adversarul în prima repriză cu acţiuni periculoase purtate în special în partea dreaptă şi au marcat de trei ori, ratând alte câteva bune ocazii.

Tonul iureşului ofensiv al oaspeţilor a fost dat de Andrei Cristea. Bine găsit în careu de Jo Santos, atacantul Iaşiului a ratat de puţin deschiderea scorului, în minutul 20. Două minute mai târziu, Jo a prins un şut bun cu pământul, dar portarul Petrariu a respins cu dificultate. Inevitabilul s-a produs în minutul 28, când fundaşul dreapta Gabi Bosoi a deschis scorul, din pasa lui Sin. Fundaşii gazdelor nu au reuşit să respingă un şut al lui Jo, mingea a ajuns la Sin, care l-a găsit excelent pe Bosoi, iar acesta a înscris cu un şut frumos, la colţul lung.

În minutul 33, cei care au creat primul gol au schimbat rolurile şi au mărit avantajul Iaşiului. Jo i-a pasat scurt în spate lui Bosoi, acesta a centrat perfect din partea dreaptă, iar Sin a înscris cu capul, la bara a doua.

Cu un minut înaintea pauzei, Andrei Cristea a centrat perfect de pe partea dreaptă, iar Bădic s-a înălţat imperial şi a dus scorul la 3-0.

La scurt timp după pauză, acelaşi Cristea l-a servit ideal pe Chelaru, iar tânărul mijlocaş al Iaşiului a înscris elegant, pe lângă portarul Voluntariului, ducând scorul la un incredibil 0-4 în minutul 49!

În minutul 57, Mihalache a fost foarte aproape de a înscrie golul campionatului. Acesta a executat direct pe poartă o lovitură liberă de la 60 de metri, iar mingea a şters bara transversală.

Victorie consistentă a Iaşului nu doar prin proporţiile scorului, ci şi prin evoluţie, echipa lui Flavius Stoican arătând foarte bine în primul meci oficial al anului. Stoican nu a transferat niciun atacant în această iarnă, dar chiar şi în aceste condiţii echipa a arătat un apetit ofensiv de invidiat, golurile fiind marcate de patru jucători defensivi (Sin a jucat mai mult fundaş până acum în Copou).

 

FC Voluntari – CSM Politehnica Iaşi 0-4 (0-3)

Au marcat: Bosoi (28), Sin (33), Bădic (44), Chelaru (49)

Formaţii:

FC Voluntari: Petrariu – Pleaşcă, Balaur, Achim, Bucurică – Răuţă, Novac (46 Voicu) – Ivanovici, Marinescu (85 Cernat), Pârcălabu – Bălan. Antrenor: Claudiu Niculescu.

CSM Poli Iaşi: Koşelev – Bosoi, Mihalache, Cioinac, Bădic – Chelaru (86 Panţîru), Qaka (83 Mihăescu) – Platini, Jo, Sin (76 Zaharia) – Andrei Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.

 

Share