Opinie / Daniel Nazare scrie despre FCSB, noroc cu șutul în fund primit de Budescu

Formația din Berceni, care a încetat de ceva timp să mai fie din Ghencea dar i-au rămas totuși culorile, a câștigat primul meci al sezonului, un 2-1 parcă mai bun, ca nivel de joc, decât precedentele trei partide ale Ligii 1.

E și meritul Gazului care a descoperit câțiva jucători interesanți, dar durerea e că FCSB arată mai palidă ca în anul 2017. Iar CFR Cluj îi dă bătăi de cap la titlu, iar de Lazio nici nu mai vorbim în 16-imile Europa League. Italienii marchează foarte multe goluri, iar pariorii care joacă „peste 2,5” pot confirma că mizează pe trupa pregătită de Simone Inzaghi.

Puștiul Andrei Vlad, o promisiune ca multe altele din fotbalul românesc, nu poate să dea mai multă siguranță decât Florin Niță recent transferat la Sparta Praga. Sigur, elanul tinereții e bun, însă portarul de 19 ani a fost nesigur în mai multe intervenții. Nu i se poate reproșa golul, dar a fost ezitant. „De la meci la meci va fi mai bun”, ne-a asigurat Dică, uitând că următoarele partide sunt decisive în mare masură: cu CFR Cluj și Dinamo, nu mai vorbesc de Lazio.

Ionuț Larie a fost cel mai slab jucător al oaspeților, prilejuind medieșenilor multe acțiuni de atac, în timp ce doar Găman și Benzar au jucat bine spre foarte bine. Până și Momcilovici nu pare la forma de anul trecut când se mai întâlnea inclusiv cu golul. Nedelcu și Pintilii constanți, dar nu extraordinari. Man și Tănase șterși, Budescu s-a scos cu penalty-ul obținut, pentru că primele trei mingi primite în debutul meciului le-a pierdut cu lejeritate. Alibec a revenit cu gol, dar s-a accidentat, în plus a luat un galben care-l va face suspendat oricum pentru meciul cu CFR.

Cel mai solid lot, contracte babane, evoluții modeste. Dacă mai putem la socoteală că Gazul a avut 5-2 la cornere, iar posesia a pierdut-o aproape la limită (46-54), ne întrebăm: e FCSB mai bună ca în anul 2017 sau Pustai a pornit vreo revoluție fotbalistică? Cel puțin, în primul meci din 2018, FCSB arată rău. Până la urmă, fără șutul în fund al lui Chamed asupra lui Budescu, penibil fotbalist, nici la curtea școlii nu se întâmplă asta, patronul Gigi Becali ar fi avut la biserică o slujbă de duminică  tristă în care s-ar fi gândit dacă merită să-l aducă pe Edi Iordănescu la echipă acum sau în vară.

————————————————————————————————————————————-

Daniel-Andrei Nazare

senior-editor 100% Sport

twitter: danielnazare

facebook: Daniel Nazare

e-mail: daniel.nazare@100sport.ro

—————————————————————————————————————————————

Share