Ştiinţa Miroslava, un nou transfer de la CSM Poli Iaşi

Mijlocaşul ofensiv Alexandru Taciuc va juca până în vară la divizionara secundă Ştiinţa Miroslava, sub formă de împrumut. Transferat în această de iarnă de CSM Poli Iaşi chiar de Miroslava, Taciuc (22 de ani) nu a fost păstrat în lot de antrenorul Flavius Stoican şi a fost împrumutat la echipa de ligă secundă din judeţ, pentru a juca până în vară.

Transferul lui Taciuc intrase în impas la un moment dat, din cauza preşedintelui Colban. Acesta din urmă a refuzat să-i plătească jucătorului o parte din salariu, aşa cum a procedat şi cu ceilalţi doi jucători împrumutaţi din Copou. În condiţiile în care nu au găsit înţelegere la primul om din club, preşedintele lui CSM Poli Iaşi, Adrian Ambrosie şi impresarul jucătorului au apelat la primarul Miroslavei, rezolvând în cele din urmă problema împrumutului.

Antrenorul Adrian Kerezsy s-a declarat mulţumit de revenirea lui Taciuc la echipă şi speră ca prin evoluţiile din sezonul de primăvară, tânărul mijlocaş să revină la Poli Iaşi.

„Îmi pare rău că Taciuc nu a fost păstrat în lotul Politehnicii şi că nu a debutat în Liga I, dar în acelaşi timp mă bucur să-l am în echipă. Este tânăr şi are timp să joace în Liga I. Este un jucător pe care mi l-am dorit. Sper să facă un retur foarte bun de campionat cu Miroslava, iar din vară să revină la echipa din Copou şi să fie păstrat în lot”, a declarat antrenorul Adrian Kerezsy.

Tehnicianul Ştiinţei a punctat, însă, că Taciuc va trebui să lupte cot la cot cu ceilalţi jucători din lot pentru a-şi câştiga un loc în echipă: „Taciuc este pus la punct cu pregătirea, a făcut un cantonament foarte bun cu Poli în Turcia. Cunoaşte echipa, îşi cunoaşte colegii, nu vor fi probleme de readaptare. Totul depinde doar de el, de modul cum se va pregăti şi de evoluţiile din meciurile amicale. Sper să-şi câştige un loc în echipă şi să ne ajute în retur”.

Taciuc este al treilea tânăr jucător împrumutat de Ştiinţa Miroslava de la CSM Poli Iaşi, după portarul Ştefan Târnovanu şi stoperul Andu Moisi.

 

Share