VIDEO / Mesajul postat de Darren Cahill pe contul sau de Twitter

În urmă cu circa o săptămână, pe site-ul nostru a apărut o opinie legată de Darren Cahill. Afirmam acolo că antrenorul Simonei Halep este exponentul unui sistem avangardist de pregătire a sportivilor. Unul deprins la Institutul Australian al Sportului. Astăzi, Cahill a postat pe contul său de Twitter un mesaj în care îi îndeamnă pe antrenori să folosească PlaySight SmartCourt, un sistem video prin care se monitorizează progresele sportivilor.

Sistemul este folosit în mai multe sporturi, îndeosebi în tenis și în baschet. El a fost dezvoltat de o companie fondată, în 2010, în Kfar Saba (Israel), fpornind de la o tehnologie dezvoltată de armata israeliană. Unul dintre partenerii de la PlaySight Interactive, Evgeni Khazanov, observând evoluțiile fiicei sale în tenis, s-a întrebat de ce un sport în care se investesc atât de mulți bani nu are nici o tehnologie avansată pentru a-i ajuta pe practicanți să-și îmbunătățească jocul. Această întrebare a făcut să apară, ulterior, PlaySight.

În acest moment, tehnologia PlaySight este folosită în circa 700 de incinte sportive din întreaga lume. Federația Americană de Tenis, de pildă, a instalat dispozitivele pe 32 de terenuri.

Grație acestui sistem, compania care a pus la punct tehnologia a fost socotită, în 2017, drept una dintre cele mai inovatoare din lume.

OPINIE / Marian Burlacu scrie despre antrenorul Simonei Halep: Cahill, AIS și platfusul lui Gregan

Share