Flavius Stoican: “Trebuie să batem Botoşaniul, indiferent de vreme sau de starea terenului”

Dopaţi cu moral după demonstraţia de forţă de la Voluntari (4-0), din primul meci oficial al anului, ieşenii au nevoie de un nou succes, luni, în Copou, în faţa Botoşaniului, pentru a păstra şanse la play-off. În cazul unei victorii, echipa din Copou va egala la puncte Botoşaniul şi îşi va mări considerabil şansele la loc în primele 6, urmând să aibă şi avantajul rezultatelor directe.

Orice alt rezultat ar menține echipa lui Costel Enache în primele șase și ar scoate practic Iașiul din cursă. Ieșenii sunt conștienți de miza partidei și au subliniat că întâlnirea cu FC Botoșani este cea mai importantă din întreg sezonul. „Ne așteaptă o partidă foarte importantă, cea mai importantă din acest sezon. Este un derby al Moldovei pe care trebuie neapărat să-l câștigăm, indiferent de vreme, de condițiile meteo, de starea terenului. Sigur, ne dorim un teren bun, pentru că este spre binele nostru. Avem un joc combinativ, cu joc de pase, cu o posesie cu progresie foarte bună, dar indiferent de starea terenului vrem să câștigăm. Avem un moral excelent, suntem cu toții conștienți de importanța meciului, începând de la portar și până la ultimul om din club că este meciul nostru și trebuie să-l câștigm. Vom face totul pentru a lua cele trei puncte, vrem să-i facem fericiți pe suporterii care vor veni la stadion”, a declarat antrenorul Flavius Stoican.

Importanța partidei a fost subliniată și de doi dintre jucătorii exponenţiali ai echipei, Andrei Cristea și Cosmin Frăsinescu, primii doi căpitani ai Iașiului.

„Suntem în fața unui moment important pentru noi, pentru club. Acesta este momentul perfect pentru a realiza ceva notabil în carieră, dar și pentru oraș, pentru clubul la care muncim și punem suflet. Publicul va fi foarte important, ne dorim ca suporterii să fie alături de noi”, a declarat căpitanul Andrei Cristea, acesta fiind completat de colegul său din defensivă, Cosmin Frăsinescu: „Presiunea este la ei, nu la noi. Botoșaniul a fost în permanență în zona play-off-ului, noi venim din urmă. Miza este foarte importantă pentru ambele echipe. Sper ca suporterii să vină într-un număr cât mai mare la stadion. De fiecare dată am făcut meciuri bune când am fost împinși de la spate de suporteri”.

Meciul CSM Poli Iaşi – FC Botoşani, contând pentru etapa a 24-a a Ligii I, se va disputa luni seară, pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou, de la ora 18.00.