VIDEO / ”Tigroaicele”, în fața ”Testului Rostov” în Liga Campionilor

Echipa feminină de handbal CSM București susține astăzi, începând cu ora 18.00, în Sala Polivalentă din Capitală, un nou meci în Grupa Principală I a ediției 2017/2018 a Ligii Campionilor. Adversară îi va fi formația rusă Rostov pe Don. Victorioase în primele două partide din această fază a competiției (28-22 cu deținătoarea trofeului, Gyor, acasă, și 31-26 în deplasarea cu danezele de la FC Midtjylland), ”Tigroaicele” își propun să câștige și astfel să-și consilideze prima poziție în clasament.

Antrenoarea Helle Thomsen este optimistă înaintea acestei dispute și privește deja mult mai departe: ”Cred că Rostov are o echipă bună, cu multe jucătoare de valoare. Se anunţă un meci dificil pentru noi. Rostov joacă un handbal rapid. Cred că va fi un meci aprig, dar e bine că jucăm acasă. E greu de spus dacă va fi cel mai dificil joc al nostru, pentru că am jucat şi cu Gyor, o echipă foarte bună. Avem o echipă puternică, dar când te uiţi la celelalte echipe, cum este Rostov, vezi că au multe staruri. La fel şi Gyor. Aşa că avem o grupă puternică şi sper că duminică vom face un meci bun. Jucăm acasă şi nu trebuie să le oferim şanse de contraatac pentru că aleargă foarte bine. Putem câştiga Liga Campionilor, dar mai sunt şi alte echipe care o pot câştiga. Sunt 6-7 formații foarte puternice, dar noi trebuie să ajungem mai întâi în Final Four şi vom vorbi de vise după acest lucru”.

”Cred că, practic, e cel mai interesant meci al nostru jucat acasă acum. O să dăm tot ce putem şi normal vrem să câştigăm. Cu ajutorul publicului, cu pregătirea foarte bună pe care o facem, cu siguranţă că vom câştiga. În grupa asta, Rostov şi Gyor sunt cei mai puternici oponenţi ai noştri. Încredere avem oricum, nu doar pentru că suntem lidere, ci pentru că avem o echipă puternică, cu jucătoare foarte bune şi suntem un grup unit”

Iulia Curea, extremă CSM București

Jucătoarele de la CSMB nu-și privesc de sus adversarele de la Rostov pe Don. Dimpotrivă, ele sunt convinse că vor avea un meci dificil: ”Sunt puternice în ce priveşte alergarea. Au o repunere foarte rapidă. Duc foarte multe mingi către poartă. Dar, cred că pe partea lor defensivă, în apărare, putem găsi punctul lor slab”, a spus Curea, în timp ce Cristina Neagu, recent nominalizată la titlul de cea mai bună handbalistă a lumii în 2017, a subliniat: ”Dăm totul pe teren şi încercăm să obţinem victoria, dar să nu uităm că Rostov-ul e o candidată la Final Four şi că e o echipă extrem de puternică. În plus, sunt convinsă că sala va fi din nou arhiplină, ca şi la meciul cu Gyor”.

Desemnată jucătoarea lunii ianuarie de EHF, norvegianca Amanda Kurtovic a analizat și ea meciul cu formația rusă: ”Este un sentiment grozav să primesc acest premiu, dar joc alături de cele mai bune jucătoare din lume şi totul devine mai uşor. Sper să continui evoluţia mea bună şi să facem un meci bun cu Rostov. Ne gândim la cele două puncte din Liga Campionilor. Va fi dificil. Rostov are o echipă fantastică, cu jucătoare fantastice, dar vom lupta, vom da totul să câştigăm. Trebuie să luptăm toate cele 60 de minute în fiecare meci. E un drum lung, mai întâi trebuie să învingem în meciul de duminică şi apoi o vom lua pas cu pas”.

Printre jucătoarele cu care Rostov pe Don a venit la București se numără și Mayssa Pessoa, câștigătoare a Ligii Campionilor, în 2016, cu CSM București. Brazilianca a declarat la sosire: ”Nu am venit în vizită. Am venit să ne luptăm şi să câştigăm. Va fi un meci grozav, sunt sigură de asta”, a spus Pessoa, care a precizat că revine de fiecare dată cu plăecere în România. ”Pentru Mayssa va fi un meci special, se întoarce să joace împotriva echipei cu care a câştigat Liga Campionilor”, a punctat interul echipei bucureștene, Cristina Neagu.

Liga Campionilor 2017/2018

Grupa Principală I

Ultimele meciuri disputate:

Gyor Audi Eto KC – NFH – Nykøbing Falster Håndbol 32-23

RK Krim Mercator – Gyor Audi Eto KC 21-32

Clasament

1. CSM Bucuresti 10 puncte (+36 / 6 meciuri)

2. Györi Audi ETO KC 10 puncte (+29 / 7 meciuri)

3. Rostov-Don 8 puncte (+14)

4. NFH – Nykøbing Falster Håndbol 4 puncte (-22)

5. RK Krim Mercator 4 puncte (-33)

6. FC Midtjylland 2 puncte (-24)

Meciurile următoare:

Astăzi (duminică, 11 februarie)

NFH – Nykøbing Falster Håndbol – FC Midtjyllan

CSM București – Rostov-Don

24 februarie

Rostov-Don – NFH – Nykøbing Falster Håndbol

25 februarie

FC Midtjyllan – RK Krim Mercator

26 februarie

Gyor Audi Eto KC – CSM București

3 martie

NFH – Nykøbing Falster Håndbol – Gyor Audi Eto KC

RK Krim Mercator – Rostov-Don

4 martie

CSM București – FC Midtjyllan

10 martie

Rostov-Don – CSM București

Gyor Audi Eto KC – RK Krim Mercator

FC Midtjyllan – NFH – Nykøbing Falster Håndbol

Foto și text: Marian Burlacu

Share