Se vede play-off-ul din Copou, după victoria din derby-ul Moldovei cu FC Botoșani

CSM Poli Iași s-a impus cu scorul de 1-0 (0-0) în duelul din Copou cu FC Botoșani, din etapa a 24-a a Ligii I și a făcut un pas important spre play-off. Unicul gol al partidei a fost marcat de căpitanul Andrei Cristea, în minutul 53. Zaharia l-a deschis excelent cu o diagonală pe Platini, în partea dreaptă, mijlocașul din Insulele Capului Verde a recentrat în fața porții, de unde Cristea a înscris în poarta goală.

Datorită acestui succes, echipa lui Flavius Stoican a urcat pe locul 7, cu 36 de puncte, devansând echipa botoșăneană, care a coborât pentru prima dată în acest sezon de pe loc de play-off, până pe locul 8.

Antrenorul Iașiului, Flavius Stoican, este conștient că șansele echipei sale la play-off au crescut considerabil, dar a făcut apel la prudență din partea elevilor săi. ”Sunt bucuros pentru ce am reuşit până acum. Ştiam jucătorii şi tocmai din acest motiv ne-am impus un obiectiv îndrăzneţ. Avem şanse mari să ajungem în play-off, dar este bine că depindem de noi. Ştiam că o să fie o partidă grea, pe un teren dificil, iar miza a apăsat pe umerii jucătorilor. În prima repriză am încercat să nu greşim, să nu facem cadouri, iar în a doua repriză ştiam că vom găsi o oportunitate de a marca. Andrei Cristea este un jucător incredibil, joacă perfect pentru echipă, marchează, iar eu sunt un antrenor fericit. Avem șanse mari de a merge în play-off, dar mai avem două finale de câștigat pentru a realiza obiectivul”, a declarat antrenorul Flavius Stoican.

De cealaltă parte, Costel Enache a pus eșecul pe seama lipsei de concentrare la finalizare a elevilor săi. ”Am avut ceva oportunităţi de a înscrie, doar că n-am avut decizia foarte clară la finalizare. Am întârziat şutul, iar în loc să tragem la poartă am preferat o pasă. Sunt decizii de fracţiune de secundă. Am încercat să revenim în joc, am ajuns uşor la poartă, dar din nou n-am găsit o soluţie prin care să marcăm. Deşi ne-am creat multe oportunităţi de-a lungul timpului, eu îmi amintesc doar ultimele două meciuri din finalul de an. În două meciuri am avut 34 de şuturi spre poartă şi am reuşit doar un gol. Prea puţin. Trebuie să fim mai eficienţi, mai pragmatic. Ca să câştigăm, obligatoriu ne trebuie gol”, a spus Enache.

În etapa următoare, a 25-a, penultima a sezonului regulat, CSM Poli Iași va juca la Timișoara, în timp ce FC Botoșani va evolua tot în deplasare, cu Viitorul.