VIDEO | ASU Politehnica și ”U” Cluj, protagonistele unui amical special GALERIE FOTO

Deși a avut doar rol de meci test, întâlnirea din acest weekend dintre ASU Politehnica și Universitatea Cluj a reamintit suporterilor de vechile dueluri de tradiție. Intens promovat, meciul amical s-a disputat cu un public numeros și două galerii pe arena ”Știința” din Timișoara. Oaspeții ardeleni, lideri în Liga a III-a, s-au impus cu 1-0 prin reușita lui Gabriel Giurgiu, din penalty.

Susținătorii Politehnicii din B au făcut multă reclamă duelului amical cu ”U”, ultima verificare pentru ”Băieții în ghete” înainte de vizita Chindiei în campionat. Așteptările nu au fost înșelate. Peste o mie de spectatori au fost prezenți la joc. Mai mult, galeria ”Șepcilor roșii” a numărat circa două sute de persoane la un meci în deplasare care nu contează în niciun clasament.

Din arsenalul suporterilor nu au lipsit materialele pirotehnice, un avantaj al faptului că jocul nu a fost oficial. Pe gazon ASU Poli a avut primele șanse de gol prin Krausz (minutul 31) și Lusamba (50). U Cluj a deschis însă scorul după o oră de joc după ce Hațieganu a obținut un penalty. Acesta a fost transformat de Giurgiu deși Dur-Bozoancă ghicise colțul. În replică, elevii lui Bogdan Andone s-au avântat în atac, dar nici Ignea sau Predescu nu l-au putut învinge pe Dinu. Mai mult, în prelungiri, portarul alb-negrilor a respins o execuție spectaculoasă a lui Vasile Nicolae. Clujul mai amenințase și ea prin Goga, cu zece minute înainte de final. Șutul fostului polist fiind parat de portarul Politehnicii.

Pentru timișoreni urmează sâmbăta viitoare întâlnirea oficială cu Chindia Târgoviște, pe teren propriu, meci în urma căruia fanii viola speră să se apropie la trei puncte de locul 3. ”U” Cluj mai are, în schimb, două săptămâni de pregătire la dispoziție. Ardelenii, în rândul cărora se află și alți jucători cu experiența Ligii I, precum Lemnaru, Onicaș, Abrudan sau Florescu, sunt favoriți la promovarea în Liga a II-a.

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Motreanu (66 Giuricici), Mera (85 Lazea), Scutaru (60 Poparadu), Taub (89 D. Bot) – Krausz (75 Coadă), Bilia (74 V. Nicolae), Ignea (73 V. Nicolae) – Sorescu (89 Gașpar), Predescu (80 Ghinescu) – Lusamba (66 Plămadă). Antrenor: Bogdan Andone.

Universitatea Cluj-Napoca: Dinu – Takacs (79 Chiș), Abrudan, Cordoș, Manu – Giurgiu, Greu, Goga (89 Telcean)- Ursu, Hațiegan (63 Micaș), Ene. Antrenor: Adrian Falub.

Foto: Gabriel Brezeanu