Opinie/ Daniel Nazare scrie la 2 zile de Eternul Derby: Nimic despre arbitru?

Dinamo-FCSB s-a terminat deja, însă reacțiile continuă să curgă. Oierul din Pipera și-a dat seama că e manager precum are legătură asfaltul cu muzică ușoară, Miriuță ne-a demonstrat că e doar simpatic nu și antrenor, în timp ce doar Budescu poate centra în Liga 1 cu exteriorul. Sigur, o mai fac Iorgulescu și Burleanu când sunt întrebați despre o problemă concretă, dar ei au scuza că nu sunt fotbaliști în activitate.

A plecat portarul Nită, iar Gigi Becali ne-a spus că a dat o megalovitură. Financiară, nu fotbalistică. Apoi, nu mai departe de ziua de ieri, ne anunța, spășit, că a greșit când Meme și Dică i-au transmis că poate pierde campionatul fără jucătorul plecat la Sparta Praga. E greu, venind dintre oi și trăind și în 2018 la fel, să poți înțelege că azi un patron își alege un manager care ia decizii și este plătit pentru asta. Dacă ăla face proștii, îl tragi la răspundere și, eventual, îl dai afară. În situația inventată de patron, ar trebui să tacă măcar un an. Când a fost la pușcarie, echipă avea rezultate bune, iar timpanul microbiștilor se curățase serios cu rivanol.

Antrenorul dinamovist a făcut două mutări, la 2-0, că să conserve rezultatul. Pe vremuri, Iordănescu, Răzvan Lucescu și Pițurcă erau ași la astfel de artificii. Argumentul că Dan Nistor nu mai putea nu stă în picioare. E doar o frică, teamă care lovește orice antrenor care conduce cu 2-0 în minutul 80.

Exteriorul lui Budescu m-a bucurat mai tare decât păsa data lui Gnohere la golul cu Lazio. Pentru că îmi era dor de o astfel de execuție. Dacă vă întreb când ați văzut în Liga 1 o astfel de bijuterie, o să va gândiți minute bune.

Cu ce am rămas după acest derby dincolo de cele enumerate mai sus? Că Dinamo rămâne un club mare, cu suporteri în tribune, ceea ce e o raritate azi. Că Teixeira e că vinul de calitate, mai bun cu cât e mai vechi și că n-am discutat de arbitraj deloc. Cu atâtea gafe realizate de fotbaliști pe gazon era deja prea mult.

 

————————————————————————————————————————————-

Daniel-Andrei Nazare

senior-editor 100% Sport

twitter: danielnazare

facebook: Daniel Nazare

e-mail: daniel.nazare@100sport.ro

—————————————————————————————————————————————–

Share