ASU Politehnica a pierdut cu Chindia după ce a rămas în zece oameni. Bogdan Andone acuză: ”Acolo se organizează totul”

ASU Politehnica a pierdut ieri oportunitatea de a intra în lupta pentru promovare după ce a cedat acasă în meciul direct cu Chindia Târgoviște. Timișorenii au condus la pauză cu 1-0 prin golul lui Cornel Predescu din penalty, singurul primit de alb-violeți în acest sezon. Repriza secundă a aparținut însă oaspeților, care au reușit să răstoarne tabela după ce au evoluat mai bine de jumătate de oră în superioritate numerică. Formația din Dâmbovița s-a impus cu 2-1 prin golurile lui Licu și Cherchez, cimentându-și astfel locul 3 în clasamentul Ligii a II-a după 22 de runde.

”Băieții în ghete” au început bine jocul cu Chindia în fața celebrei galerii care îi susține și financiar. Eforturile de peste iarnă ale suporterilor păreau să dea roade. Nou sositul Lusamba l-a lansat în minutul 20 pe Sorescu în careu iar mijlocașul lui ASU Poli a fost agățat de Iustin Popescu. Marius Omuț a dictat penalty și Predescu a făcut 1-0 cu ajutorul barei. Chindia a avut o bară în prima repriză prin Rogoveanu (min. 33), jucător crescut chiar la ACS Poli. Bănățenii au țintit și ei bara, prin același Predescu (51). Peste doar trei minute un fault tare la mijlocul terenului făcut de Poparadu asupra aceluiași Rogoveanu e sancționat de ”central” direct cu cartonaș roșu. Din acest moment dâmbovițenii au dominat jocul. Timișorenii au rezistat până spre final. O minge sărită norocos la Rafael Licu, în minutul 83, a însemnat golul de 1-1. iar cu un minut înainte de final Cherchez l-a învins și el pe Dur-Bozoancă din interiorul careului.

Chindia a acumulat 45 de puncte, în timp ce ASU Politehnica a căzut pe locul 7, cu 36 de puncte.

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Motreanu, Scutaru, Bilia (cpt.), Taub – Krausz, A. Ignea, Poparadu – Sorescu, Lusamba (76 Plămadă), C. Predescu (70 Schieb). Antrenor: Bogdan Andone.

Chindia Târgoviște: I. Popescu – D. Ciobotariu, Vătavu, Acasandrei (65 Neguț), Martac – Jurj (65 Licu), Rogoveanu, L. Mihai, Cr. Stoica – Cherchez (cpt.), D. Florea (90+1 Morariu). Antrenor: Nicolae Croitoru.

Tehnicianul lui ASU Poli acuză că echipa sa nu are nicio șansă în lupta cu echipele care ”au spate” în fotbalul românesc. ”Diferența a făcut-o arbitrul cu acea eliminare și au mai fost câteva faze… Poparadu a fost lovit cu cotul în ceafă, înainte de acea fază… Și au mai fost cel puțin 5-6 asemănătoare în prima repriză. Toate săriturile erau făcute cu cotul în capul lui Lusamba sau Plămadă. Unii au lucrurile pregătite, sunt prin comisiile federale, știu ce pârghii au și ce să facă. Vedem ce putem să facem, locul 4-5, care va fi. E o realitate dureroasă. Toată lumea când ne prinde își ia măsurile necesare. Probabil mesele astea care se fac pe la Cheile Grădiștei, cu comisiile, acolo se fac și promovatele și retrogradatele și brigăzile de arbitri, acolo se organizează totul. Noi nu avem nicio forță, probabil de la noi nu participă nimeni la ședințele astea. Cu siguranță că venirea lui Ionuț Lupescu ar fi un mare plus pentru fotbalulul românesc și singura noastră șansă să ieșim din mocirla de acum”, a declarat Bogdan Andone după meci.