OPINIE / Buzărin, despre lansarea candidaturii lui Lupescu: Sir Alex vs. ajefe

 

În sala în care și-a lansat candidatura Ionuț Lupescu au intrat, la o primă evaluare, peste trei mii de selecții în echipa națională, împăturite sub sacourile (sau, după caz, puloverele) participanților. Și câteva sute de goluri marcate sub tricolor. Dacă ai sta să legi,cap la cap, minutele internaționale ale ”tricolorilor” veniți să-l susțină pe Ionuț, te-ai duce cu vreo lună mai încolo, spre Paște, când zăpada se va topi, iarba va fi verde, iar buletinele de vot se vor pregăti să intre în urna de la Casa Fotbalului.

O înșiruire a numelor din sală ar epuiza spațiul acestui text și, poate că ar fi mai interesant de spus nu cine a fost, ci cine nu a fost. Dar asta ar fi deja o răutate….

Dincolo de miile de selecții a stat mesajul video transmis de Sir Alex Ferguson. Mircea Lucescu era normal să-și declare adeziunea, chiar și dela distanță, în fond Lupescu i-a fost elev și nea Mircea i-a pus pe braț banderola de al doilea căpitan al lui Dinamo (primul era, totuși, Andone, să nu ne facem c-am uitat!) când Ionuț încă n-avea douăzeci de ani.

Dar Sir Alex? După ce ai stat 27 de ani pe banca lui United să te opintești să trimiți un mesaj video în România, unde ai fost de două-trei ori în toată viața ta? Bucharest, Budapest, mereu se confundă destinațiile astea!…Ce sens are? Uite că are! Înseamnă că omul pentru care trimiți mesajul reprezintă ceva pentru tine, scurta colegialitate de la UEFA ți l-a relevat ca pe un tip demn să primească acel mesaj. Dacă e să căutăm punctul maxim al emoției din această viscolită zi de luni, aici îl găsim, în mesajul lui Sir Alex Ferguson!

Numai că în urnele din 18 aprilie nu se introduc mesaje video, fie ele și de la Sir Alex, ci buletine de vot cu ștampila pusă în dreptul candidatului preferat. La acea numărătoare, opțiunile unui AJF, a unui club sportiv școlar, a unei secții de fotbal feminin, sunt mai importante decât frazele roșcovanului Sir scoțian. O secție cu zece fătuci care joacă fotbal de plăcere, înființată de curând cu scop pur electoral, valorează mai mult decât fabuloasa întoarcere de scor a lui United (mai țineți minte?!) din acea noapte când Sir Alex a făcut Bayernul să plângă!

Iar toate stadioanele legendare pe care au jucat miile de selecții din sala de la Mariott stau în balanță cu birtul conspirativ din Munții Bucegi unde ajefiștii sunt chemați să-și prezinte adeziunile pentru președintele în funcție.

Old Trafford vs Cheile Grădiștei, o antiteză pe care era greu de anticipat că o vom trăi!

Share