Alex Pelici, călăul FCSB-ului în Cupa României: „Ne-am autodepăşit”

Alexandru Pelici a eliminat-o pentru al doilea sezon la rând pe FCSB din Cupa României, de această dată cu AFC Hermannstadt, în sferturile de finală.

Anul trecut, Pelici era antrenorul celor de la CS Mioveni și reușea să o elimine pe FCSB la penalty-uri. În acest an, elevii lui de la Sibiu s-au impus cu scorul de 3-0, după dubla lui Rusu din minutele 11 și 63 și reușita lui Blănaru din minutul 29.

Tehnicianul s-a declarat încântat de această calificare în semifinalele Cupei României, dar încearcă să își mențină jucătorii cu picioarele pe pământ pentru următoarea partidă din campionatul Ligii a II-a.

„Victoria a venit în urma unui joc bun, ne-am autodepăşit. Am întâlnit o echipă a Stelei care probabil nu a fost prea motivată pe acest teren din Sibiu, având în vedere că ei au jucat pe Olimpico sau pe Arena Naţională. Am gândit jocul pe o tranziţie rapidă, ştiind că avem doi atacanţi foarte buni pe penetrare, Blănaru şi Rusu.

Pe un teren moale, cu nişte fundaşi centrali fără viteză, ştiam că trebuie să jucăm în spatele lor şi uite că ne-a ieşit. Noi suntem obişnuiţi cu asemenea faze, cu asemenea terenuri în Liga a II-a. Jucătorii mei au jucat foarte, foarte bine în acest meci şi vreau să-i felicit. Vreau să rămânem cu picioarele pe pământ, iar acum urmează un meci foarte greu pentru noi la UTA Arad” , a declarat Alexandru Pelici, potrivit Telekom Sport.