Hermannstadt – FCSB a fost amânat din cauza terenului înghețat

Partida dintre FC Hermannstadt şi FCSB, contând pentru sferturile de finală ale Cupei României, care ar fi trebuit să se desfăşoare miercuri, 28 februarie, de la ora 18:30, pe Stadionul „Municipal” din Sibiu, a fost reprogramat pentru joi, 1 martie, ora 14:00.

Decizia a fost luată de către brigada de arbitri condusă de piteşteanul Cătălin Popa. La ora la care ar fi trebuit să înceapă partida, arbitrul a decis amânarea cu o oră a acesteia, recomandându-le organizatorilor să degajeze de gheaţă şi de zăpadă suprafaţa de joc. Cum terenul nu a putut fi curăţat în totalitate, Cătălin Popa a luat hotărârea de a amâna jocul pentru a doua zi.

Decizia luată de arbitrul din Piteşti i-a nemulţumit atât pe cei aproximativ 12.000 de spectatori aflaţi în tribunele Stadionului Municipal”, cât şi pe oficialii FC Hermannstadt.

Preşedintele clubului sibian a declarat că i s-ar fi părut corect ca brigada de arbitri să tragă semnalul de alarmă încă de la ora 16:00, când a fost inspectat terenul.

„Sunt foarte dezamăgit pentru cele ce s-au întâmplat. Până la un moment dat lucrurile au decurs foarte bine şi normal. În această dimineaţă, la 9:30-10:00, am început să degajăm terenul de zăpadă. Terenul era moale. Evident că, în momentul în care am intrat cu utilajele, cu „lama”, au fost unele porţiuni cu zăpadă bătătorită. A fost şi soare în jurul prânzului, terenul chiar era moale… N-au fost niciun fel de probleme. Arbitrii au intrat pe teren în momentul în care au venit. I-am întrebat cu ce culoare vor să trasăm terenul, dacă vor cu galben, sau roşu, ne-au spus că e bine cu alb. În acel moment, din punctul meu de vedere, trebuiau să ne spună: „Aveţi grijă că sunt acele porţiuni de zăpadă! Degajaţi-le!” Aveam timp suficient, ne puteam mobiliza şi o puteam rezolva. Faptul că au stat două ore şi jumătate, n-au spus nimic, iar după aceea au luat acea decizie, când în tribune erau 12.000 de oameni, care stăteau în frig, care au venit să vadă acest joc… Aceşti oameni au venit să vadă acest meci al Sibiului, echipa lor favorită. (…) Din punctul meu de vedere brigada de arbitri trebuie să-şi asume această decizie. La ora actuală, nicăieri în ţară nu am văzut un stadion atât de plin ca la Sibiu”, a declarat preşedintele FC Hermannstadt, Teodor Birţ.

Oficialul clubului sibian a mai adăugat că joi, 1 martie, accesul în incinta Stadionului ”Municipal” se va face începând cu ora 12:00, pe baza biletelor existente.