FOTO / Sportivii de la CSMB au participat la deszăpezirea unor obiective din Capitală

În anii 50, pe șantierul stadionului care s-a ridicat atunci, într-un timp record (mai puțin de șase luni), pe locul actualei Arene Naționale, au lucrat și sportivi. Fotbaliști și rugbyști cunoscuți. Performerii noștri au participat, deseori, în perioada comunistă, la acțiuni de deszăpezire. Muncă patriotică sau voluntară, cum i se spunea la noi. Sau ceea ce era socotită, în societățile capitaliste, muncă în folosul comunității. De 1 martie, sportivii de la CSM București au sărit în ajutorul concitadinilor și au pus umărul la deszăpezirea Capitalei.

Cum s-a mai întâmplat și în anii trecuți, atunci când zăpada ne-a luat ”prin surprindere”, în prima linie a celor care au dat la lopată s-au aflat rugbyștii. „Tigrii” au acționat pe bulevardele Magheru și Nicolae Bălcescu, la Universitate și și-au încheiat ”raidul” la Spitalul Colțea. „Am vrut să dăm o mână de ajutor la deszăpezirea orașului București. Sloganul clubului nostru este Orașul tău. Echipa Ta. Vrem ca bucureștenii să aibă un club puternic pe care să îl susțină cu plăcere, iar noi sportivii să ne facem treabă atât pe terenul de sport, cât și în afara lui când suntem solicitați. Noi, rugbyștii, suntem în perioada de pregătire și a fost ca un antrenament pentru noi (n.a. – CSMB va înfrunta pe Steaua, în 10 martie, în Cupa României)”, a declarat Adrian Ion, căpitanul echipei de rugby CSM București. Alături de el și de ceilalți sportivi autohtoni au pus mâna pe lopată și jucătorii veniți din emisfera Sudică, unii dintre ei descoperind zăpada la sosirea în România. marele derby cu Steaua de peste o săptămână. 

La acțiunea de deszăpezire au mai participat handbaliștii, voleibaliștii, atleții și baschetbaliștii de la CSM București, aceștia acționând la spitalele ”Constantin Gorgos”, ”Victor Gomoiu”, Colentina și ”Sf. Maria”.

Share