Preşedintele lui CSM Poli Iaşi trage un semnal de alarmă privind finanţarea! Ambrosie: „Situaţia riscă să devină critică”

CSM Politehnica Iaşi nu a mai primit niciun ban de la municipalitate din luna septembrie a anului trecut, iar situaţia financiară se agravează de la lună la lună în Copou.

Banii din drepturile de televizare primiţi la început de an, aproximativ 550.000 de euro, s-au dus la bugetul statului, iar clubul a continuat să supravieţuiască cu bani de împrumut. Preşedintele executiv al clubului ieşean, Adrian Ambrosie, a făcut un apel la primarul Mihai Chirica pentru a găsi o pârghie legală de finanțare a echipei, astfel încât echipa să nu intre în impas într-un an de referință pentru istoria sa.

„Avem nevoie de ajutorul Primăriei şi sper ca situația să se deblocheze cât de curând. Până acum am primit asigurări din partea primarului că vom fi sprijiniţi în continuare, așteptăm ca lucrurile să reintre pe făgaşul normal şi echipa să fie susținută, fie prin Primărie, fie prin Fundaţia Sportului Ieşean. Sunt convins că Primăria va găsi o soluţie. La început de an am primit o sumă importantă din drepturile TV, dar nu ne-am putut folosi de acei bani. Am amânat achitarea salariilor către jucători și am plătit datoriile la stat, condiția pusă de municipalitate pentru a continua finanțarea. Fac un apel la domnul primar să găsească o soluție, ar fi păcat ca echipa să aibă de suerit tocmai acum, când a reușit una dintre cele mai mari performanțe din istoria fotbalului ieșean”, a declarat președintele Adrian Ambrosie.

În timp ce primarul se plânge că legislaţia nu-i mai permite să vireze bani către cluburile sportive, preşedintele Fundației Sportului Ieșean, Lucian Popescu, îl acuză voalat de rea voinţă.

Am văzut atât declaraţiile domnului primar, cât şi cele ale domnului preşedintele al Consiliului Judeţean legate de sport, ambii susţinând că nu pot finanţa fotbalul, handbalul şi alte ramuri. Judecând după legile în vigoare, nu au dreptate. Drept urmare, mi se lasă impresia că nu se vrea ca sportul de performanţă să mai fie finanţat”, a declarat Lucian Popescu pentru Ziarul de Iași.