Fanii lui OM sunt alături de Zizou în disputa PSG – Real Madrid

S-a observat, și nu numai în ultimii ani, că atunci când FCSB joacă în cupele europene suporterii dinamoviști îi susțin fățiș pe adversarii rivalilor. Nu se întâmplă numai la noi. Fenomenul este vizibil peste tot. În Franța, de pildă, fanii lui Olympique Marseille susțin pe… Real Madrid în confruntarea cu PSG. Și nu numai fanii. În cotidianul ”La Provence”, de pildă, pe prima pagină a apărut titlul ”Marseille avec Zizou!”, care nu e greu de înțeles: ”Marsilia, cu Zizou!”. Adică, alături de antrenorului Realului din Madrid.

Potrivit cotidianului francez ”l’Equipe”, două ar fi motivele pentru care suporterii lui OM nu susțin pe marea rivală, PSG. Iar ele sunt prezentate chiar de cotidianul ”La Provence”: ”Pe de o parte, vor ca echipa din capitală să părăsească prematur cea mai presigioasă competiție europeană. Pe de altă parte, o altă sursă de plăcere ar fi ca ei să vadă un reprezentant al Marsiliei, pe Zinedine Zidane, transformându-se în călăul parizienilor”.

Născut la Marsilia, în 23 iunie 1972, Zizou a rostit, de altfel, câteva cuvinte elocvente ieri, la conferința de presă dinaintea meciului cu PSG: ”Suntem la Paris, aici, însă eu sunt din Marsilia”.

În această seară, la Paris, PSG înfruntă pe Real Madrid, în optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. În tur, acum trei săptămâni, spaniolii s-au impus cu 3-1. Iar misiunea parizienilor este complicată și în condițiile în care din echipa lor va absenta Neymar, accidentat. Disputa de la Paris este transmisă în direct de ProTV și Telekom Sport.