Sportul ieşean, în colaps! După rugby, s-a desfiinţat şi echipa de handbal

Sportul ieşean este în moarte clinică! La scurt timp după ce a rămas fără echipa de rugby, retrasă din campionat din cauza lipsei fondurilor, Clubul Sportiv Universitar Politehnica Iaşi a retras şi echipa de handbal masculin din Liga Naţională.

Motivul este acelaşi, blocarea finanţării de către municipalitate. Neplătiţi de şapte luni, handbaliştii au fost anunţaţi de către conducerea clubului ieşean că sunt liberi să-şi caute alte angajamente, iar echipa a fost retrasă din competiţie.

Decizia luată de directorul clubului CSU Politehnica, Vasile Manole, vine după ce primarul Mihai Chirica a anunţat că nu mai poate finanţa cluburile ieşene, invocând un vid legislativ. Politehnica promovase în vara anului trecut, sub comanda antrenorului Florin Spiridon şi a directorului tehnic Cornel Bădulescu.

După 21 de etape, Politehnica Iaşi ocupa ultimul loc în Liga Naţională, cu doar 5 puncte strânse după o victorie, două remize şi 18 înfrângeri.

Politehnica Iaşi este a doua echipă care se retrage din Liga Naţională în acest sezon, după HC Odorheiu Secuiesc. Adversarii celor două formaţii vor câştiga cu scorul de 10-0 meciurile programate până la sfârşitul campionatului.

Credit foto: Dragoş Păşcăneanu