FOTO / Remiză cu penalty-uri între ASU Politehnica Timișoara și Academica Clinceni

ASU Politehnica și Academica Clinceni au încheiat la egalitate un meci plin de evenimente pe arena ”Știința” din Timișoara. A fost 2-2 (1-1) în duelul care a contat pentru runda a 24-a a Ligii a II-a. Gazdele au condus în două rânduri în urma reușitelor lui Deian Sorescu, ultima din lovitură de la 11 metri. Tot de la punctul cu var a stabilit scorul final Bogdan Barbu, de la oaspeți. ”Băieții în ghete” au încheiat totodată jocul în inferioritate numerică în urma eliminării lui Ioan Mera, care a văzut în prelungiri al doilea cartonaș galben pentru o simulare în careul advers.

La începutul partidei amfitrionii au onorat evenimentul ”Week of Action”, ASU Poli fiind prima echipă din țară care ia parte la programul CAFE (Centre for Acces to Football in Europe), care își propune să promoveze fotbalul în rândul persoanelor cu dizabilități. De asemenea cele două echipe au ținut un minut de liniște în memoria lui Nicolae ”Elicopter” Cârstov, cunoscut suporter timișorean care s-a stins din viață în urmă cu trei zile.

Pe teren jocul a fost antrenant în ciuda stării proaste a gazonului după înghețul din urmă cu o săptămână. Deian Sorescu a deschis scorul pentru ASU Poli în minutul 7 în urma unei acțiuni personale finalizate cu un șut pe jos în dreapta lui Ureche. Paul Pațurcă a egalat pentru Academica după jumătate de oră de la start. Șutul ilfoveanului învingându-l prima dată pe Dur-Bozoancă.

În partea secundă s-a mai marcat de două ori, de fiecare dată de la punctul cu var. Mai întâi Plămadă a fost faultat în careu și același Sorescu (min. 71) a punctat cu un șut puternic, pe care Ureche a reușit doar să-l devieze în drumul spre golul de 2-1. 11 minute mai târziu egalitatea a fost restabilită tot din penalty, după ce nou intratul Mihalcea ar fi fost lovit peste picior. Bogdan Barbu a punctat cu un șut în partea opusă celei în care s-a deplasat portarul gazdelor. Pe final gazdele au forțat mai mult, dar în prelungiri Mera, în încercarea de a obține un nou 11 metri, a văzut al doilea cartonaș galben, faza se putea încheia cu gol, dar șutul lui Sorescu din apropiere a trecut peste transversală.

În urma acestui rezultat ASU Poli și Clinceni rămân la două puncte distanță, în favoarea ilfovenilor, clasați pe 5 cu 39 de puncte.

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Bilia, Mera (cpt.), Scutaru, Taub – Giuricici (78 Coadă), Krausz, A. Ignea – Sorescu, Lusamba (46 Plămadă), C. Predescu (59 V. Nicolae). Antrenor: Bogdan Andone

Academica Clinceni: Ureche – Fl. Achim, Andr. Răuţă, Găină, Dobrescu – Paţurcă, Bg. Barbu – C. Gheorghe (cpt., 75 S. Moldovan), Gliga (61 Mihalcea), Al. Popescu – Blejdea (79 M. Mihai). Antrenor: Ilie Poenaru.

”Doar o idee, nu vreau să comentez absolut nimic. Felicit echipa oaspete pentru joc și echipa noastră pentru atitudinea avută. Și-au dorit până la final și merită felicitări din tot sufletul. Nu am ce să le reproșez băieților. Și aici mă opresc cu orice comentariu, că nu vreau să intru în alte detalii. Vă mulțumesc frumos”, a declarat Bogdan Andone. Antrenorul lui ASU Poli nu a mai așteptat întrebările jurnaliștilor, probabil pentru a no oferi o opinie pripită legată de arbitrajul lui Mircea Ardelean (Arad).

”Un meci piperat cu de toate. În primul rând mă bucur că m-am întors acasă, după trei ani și jumătate cred, unde m-am simțit cel mai bine. A fost cea mai frumoasă perioadă a mea ca fotbalist. Publicul minunat a rămas în continuare. A fost un meci de luptă, suprafața nu ne-a permis să ne exprimăm cum ne-am dorit. Felicit echipa că a revenit de fiecare dată, suntem pe un drum lung, luăm fiecare meci în parte. Vrem să fim cât mai sus în clasament, vrem să creștem acești copii… Avem un obiectiv al vestiarului pe care nu vrem să-l spunem. Noi trebuie să jucăm fotbal. Ei m-au impresionat prin atitudine, au fost destul de agresivi. Poate sunt lipsit de modestie dar ca joc știam ce fac. I-am studiat foarte bine, știam că joacă mult în margine, cu centrări din lateral… mi-au plăcut atitudinea lor, organizarea. Sunt foarte agresivi și sunt o echipă greu de desfăcut”, a spus Ilie Poenaru, tehnicianul Clinceniului, totodată fost component al lui Poli AEK Timișoara.