Meciul CSM Poli Iași – Astra Giurgiu, amânat din cauza viscolului

Viscolul care s-a abătut asupra Moldovei în acest week-end a dus la amânarea ambelor partide din Liga I programate în regiune. După amânarea întâlnirii de sâmbătă dintre FC Botoșani și Dinamo, meciul CSM Poli Iași – Astra, din etapa a II-a a play-off-ului, a avut aceeași soartă. Programată să aibă loc duminică, de la ora 18.00, pe stadionul din Copou, partida a fost amânată din cauza condițiilor meteo.

Arbitrul Marcel Bârsan și observatorul Cătălin Popa s-au consultat înainte de a lua decizia de amânare a meciului cu oficialii celor două echipe, după care au făcut anunțul oficial. Terenul a fost protejat cu o prelată pe toată durata zilei, dar la scurt timp după ce folia a fost înlăturată, suprafața de joc a fost acoperită cu un strat de zăpadă, în condițiile în care la Iași a nins aproape încontinuu de 24 de ore.

La scurt timp anunțul făcut de arbitrul Marcel Bârsan, LPF a publicat decizia pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste.

”Liga Profesionistă de Fotbal a decis:

Având în vedere,

– Ninsorile abundente din ultimele două zile, ce fac imposibilă disputarea jocului CSM Poli Iași – Astra Giurgiu, din cadrul etapei a 2-a, din play off-ul Campionatului Național Liga 1 Betano.

– Prognoza meteo pentru următoarele zile ce confirmă imposibilitatea programării jocului.

– Dispozițiile art.6.1. a, 8.d și art. 11 și 12 din ROAF, privind programarea jocurilor și schimbarea acestei programări.

Liga Profesionistă de Fotbal a adoptat prezenta decizie de amânare a meciului CSM Poli Iași – Astra Giurgiu, din data de 18.03.2018, pentru o dată ce va fi anunțată ulterior.

Tot în această etapă, și din aceleași motive, a mai fost amânată partida FC Botoșani – Dinamo (play out),  programată inițial sâmbătă, 17 martie”.