VIDEO | Belgia a învins, surprinzător, Spania. România s-a calificat la Cupa Mondială de rugby!

Echipa de rugby a României s-a calificat direct la Cupa Mondială din 2019, profitând de eșecul (10-18) suferit de Spania în Belgia! Stejarii au pierdut (16-25), astăzi, în Georgia, și au terminat pe locul 2 ediția din acest an a Rugby Europe International Championship, Turneul celor 6 Națiuni Bis. La Rugby World Cup 2019, România va fi în grupa A, alături de Japonia, țara gazdă, Irlanda, câștigătoarea cu Mare Șlem a Six Nations, Scoția, clasată pe locul 3 în Turneul celor 6 Națiuni, și o echipă venită din baraj (Spania sau Portugalia sau Samoa). 

În meciul de la Bruxelles, Spania pornea drept mare favorită. În precedentele 15 partide directe, ibericii obținuseră 13 victorii, în timp ce Belgia câștigase o singură dată – un meci s-a încheiat la egalitate. Gazdele s-au impus cu 18-10, din 6 lovituri de pedeapsă concretizate, conducând cu 15-0 cu 10 minute înainte de final. Spaniolii au marcat un eseu, cu înaintarea, pe care l-au transformat, iar apoi o penalitate prin care au redus diferența (10-15).

După fluierul de final, care a consemnat ratarea calificării directe de către Spania, unii dintre jucătorii acestei națiuni s-au repezit la arbitrul Vlad Iordăchescu. Acesta a fost protejat de către colegii săi de la margine, Radu Petrescu și Alexandru Ionescu, precum și de către rugbyștii belgieni… Incidentele au continuat până la tunelul de acces spre vestiare. Este de precizat că Rugby Europe, forul continental, a anunțat brigăzile de arbitri la meciurile din Rugby Europe International Championship încă din ianuarie, înainte de startul competiției din acest an. Și că Vlad Iordăchescu a condus doar acest meci. Ceilalți cavaleri ai fluierului care au oficiat meciuri în REIC au provenit din Irlanda (1), Țara Galilor (2), Scoția (1), Franța (4), Anglia (2), Italia (1 / Marius Mitrea, de origine română), Belgia (1), Spania (1).   

În ceea ce privește meciul de la Tbilisi, Georgia s-a dovedit a fi din nou superioară echipei noastre. Atât pe înaintare, cât și în jocul în câmp deschis. ”Lelos” au marcat 3 eseuri prin Lomidze, Sitcinava și Asieșvili, iar Matiașvili a reușit două transformări și tot atâtea lovituri de pedeapsă. Pentru echipa României au marcat Rădoi (1 eseu) și Vlaicu (o transformare și 3 lovituri de pedeapsă). Georgia a câștigat ediția din acest an a Rugby Europe International Championship, precum și Cupa ”Antim Ivireanul”, care se pune în joc în întâlnirile directe. Este de precizat că România n-a mai izbutit să câștige în Georgia din 2003. 

Captură foto – Twitter

Share