Vali Ursache, în echipa săptămânii din ”l’Equipe” și ”Midi Olympique”

Aflată pe ultimul loc în Top 14 (prima ligă de rugby din Franța), Oyonnax (30 de puncte) a reușit o victorie importantă (29-26), în etapa cu numărul 21, în fața lui RC Toulon (locul 4 / 58 de puncte). În urma acestui succes, Valentin Ursache, căpitanul formației din estul Franței, a fost inclus în echipa săptămânii atât de cotidianul ”l’Equipe”, cât și de către săptămânalul ”Midi Olympique”. Acolo, pe postul de pilier dreapta, figurează și Vadim Cobilaș (34 de ani / Republica Moldova / Bordeaux-Begles).

Impulsionați de cei 9.312 spectatori prezenți la meci, Vali Ursache și colegii lui au reușit să se impună în fața lui RC Toulon, singura formație din rugby-ul european care a câștigat Cupa Europei de trei ori la rând (2013, 2014 și 2015), totodată una dintre echipele cotate cu șanse la titlul de campioană a Franței. Grație acestei victorii Oyonnax a cedat ”lanterna roșie” lui CA Brive, care a pierdut (28-37) pe terenul lui Castres Olympique (locul 8).

În cotidianul ”l’Equipe”, în dreptul fotografiei lui Vali Ursache se scrie: ”Căpitanul lui Oyonnax, trecut în linia a doua, a oferit primul eseu lui Grice, după o contră. Cel mai bun din echipa sa după numărul placajelor (13)”. Iar caracterizarea făcută lui Cobilaș este următoarea: ”Inepuizabil, moldoveanu a legat al treilea meci cu 80 de minute. Impecabil în grămadă, foarte activ în apărarea și cu balonul în mâini”. Echipa lui Cobilaș, Bordeaux-Begles s-a impus cu 15-10 la Agen, ocupând locul 10 în Top 14.

În etapa viitoare, sâmbătă, 24 martie, Oyonnax se va deplasa la Pau, iar Bordeaux-Begles va juca pe terenul lui La Rochelle.