România U19 este la un pas de calificarea la Euro 2018! Reacții

Echipa națională sub 19 ani a României a câștigat cu scorul de 2-1 meciul împotriva reprezentativei similare a Suediei din cadrul Turului de Elită.

Puștii lui Adrian Boingiu sunt la un pas să se califice la turneul final din Finlanda, având nevoie doar de o remiză în meciul cu Ucraina ce va avea loc marți. Selecționerul a mărturisit că echipa pe care o conduce avea ca obiectiv să scoată un punct din partida cu suedezii, dar rămâne cu picioarele pe pământ.

„Am trecut de la agonie la extaz. A fost un joc greu, epuizant din toate punctele de vedere, şi fizic, şi psihic. Mulţumim publicului care a fost alături de noi. Obiectivul pe care ni l-am propus la acest joc era un rezultat de egalitate. Am reuşit victoria, dar încă nu ne-am atins scopul final. Trebuie să găsim soluţii pentru înlocuirea lui Dima, care e o pierdere pentru noi”, a spus Adrian Boingiu, potrivit Telekom Sport.

Tudor Băluță, jucătorul Viitorului și marcatorul golului de 1-1, a dezvăluit că a fost contactat de Gheorghe Hagi care i-a mărturisit că nu se aștepta să înscrie și că speră să o facă și la echipa de club.

„Ne bucurăm că am obţinut victoria şi-n meciul de azi. E cu atât mai dulce cu cât am jucat o parte din meci în 10 oameni. Nu vreau să comentez deciziile arbitrilor. A contat şi mesajul echipei mari pentru noi. Îi simţim aproape. Domnul Hagi m-a sunat încă după primul meci şi mi-a spus că l-am surprins că am marcat. Îşi doreşte să fac asta de-acum şi la Viitorul”, a spus Tudor Băluţă.