Ieşeanul Ilie Ciotoiu, două medalii de bronz la Europenele de haltere pentru seniori de la Izvorani

Halterofilul ieşean Ilie Constantin Ciotoiu a cucerit două medalii de bronz, luni, în prima zi a Campionatelor Europene de haltere pentru seniori de la Izvorani. Sportivul cu dublă legitimare CFR Iaşi – CSM Cluj a urcat pe treapta a treia a podiumului la stilul aruncat (137 kg) şi la total (247 kg), în cadrul categoriei 56 kg.
Ilie Constantin Ciotoiu, sportiv pregătit la CS CFR Iaşi de antrenorul Dănuţ Fron, repetă performanţa de la CE 2017, când a câşigat tot 2 medalii de bronz, la aruncat şi la total.

La stilul aruncat, din a doua încercare, Ilie Ciotoiu a ridicat haltera de 141 kg, performanţă cu care ar fi cucerit medalia de aur, dar cu o decizie de „2-1”, încercarea nu a fost validată! El a ratat apoi şi la 145 kg.
Medaliile de aur au fost cucerite de Josue Brachi (Spania) – 254 kg la totalul olimpic şi 116 kg la smuls şi de Mirco Scarantino (Italia) – 138 kg la stilul aruncat. La totalul olimpic, românul Cristian Marian Luca a ocupat locul 6, cu 232 kg.

Tot luni, la CE haltere de la Izvorani, în cadrul cat. 48 kg, românca Elena Andrieş (CSU Galaţi, 23 ani) a câştigat 3 medalii de aur, la smuls (79 kg), aruncat (100 kg) şi totalul olimpic (179 kg).