Sprijin de la Costel Enache. Antrenorul Botoșaniului l-a consolat pe Moruțan

Echipa națională Under 19 a pierdut în prelungirile partidei cu Ucraina dreptul de a se alinia la Campionatul European din Finlanda.

Tinerii ”tricolori” erau în grafic, cu 15 minute înaintea finalului jocului cu Ucraina, după golul lui Moruțan care a îndeplinit o formalitate în urma unei incisive acțiuni purtate în banda stângă de Claudiu Micovschi. Tocmai de aici a plecat, din păcate, sarabanda ulterioară din tabăra României pe final de meci. Autorul golului, cu o prestație solidă și în acest meci, a văzut al doilea catonaș galben la faza reușitei și a plecat prematur la vestiare. Ucraina a găsit, în superioritate numerică, drumul către un succes anunțat de golul lui Safranov, din minutul 85, și conturat, în cel de al treilea minut de prelungiri, de reușita lui Kashchuk. Olimpiu Moruțan a fost văzut ca principal vinovat de ratarea unei calificări ca și antamate de echipa antrenată de Adrian Boingiu. Jucătorul a fost consolat, chiar la stadionul Ilie Oană, de antrenorul său de la echipa de club, Costel Enache, prezent pe arena ploieșteană.

Era normal să fiu prezent aici. Sper ca Oli să treacă peste acest moment. Noi îl vom ajuta, desigur”, a punctat Enache după meci. Moruțan a rămas la București după meciul naționalei cu Ucraina și va face, mâine, joncțiunea cu colegii de la echipa de club care ajung în Capitală pentru disputa de vineri de la Chiajna contra Concordiei.