Timișoara Saracens, la un meci distanță de o nouă calificare în grupele Challenge Cup

Campioana României la rugby a învins-o ieri pe Heidelberger RK, scor 26-20, în prima manșă a semifinalelor Continental Shield. Mai important decât participarea în finala acestei competiții continentale secundare, victoria în această ”dublă” asigură câștigătoarei participarea în mai puternica Challenge Cup, ediția 2018-19.

Bănățenii s-au văzut ca și calificați în duelul cu nemții după o oră de joc. La pauză scorul în meciul disputat pe arena ”Dan Păltinișanu” era 21-3 prin eseurile lui Manumua, Pungea și Fonovai. De fiecare dată Jody Rose a fost exact când a venit vorba de transformări în prima repriză. Oaspeții au redus din diferență însă imediat în startul reprizei secunde prin Fisi’ihoi. Timișorenii s-au distanțat din nou grație unei curse frumoase realizate de Lemnaru, reușită rămasă însă fără conversie. Pe final nemții au forțat și au reușit un nou eseu prin Coetzee. Toate fazele fixe ale oaspeților au fost concretizate de Parkinson, care a și încheiat partida cu trei puncte marcate dintr-o lovitură de pedeapsă.

Rezultatul nu le asigură liniștea ”sarazinilor”, care vor disputa returul la Heidelberg pe 21 aprilie. În cealaltă semifinală care are ca premiu și participarea în grupele Challenge Cup Enisei STM a învins-o pe Krasny Yar cu 47-22.

Timișoara Saracens: Badiu, Căpățînă, Pungea, Popârlan, Drenceanu (cpt.), Morrison, V. Rus, Stewart, Luiters, Rose, Shennan, Vl. Popa, Manumua, Fonovai, Fercu. Au mai intrat: Conache, Lemnaru, Apoua, Rădoi, Doge, Lazăr, Sabău, Rupanu. Antrenor: Sosene Anesi.

Heidelberger RK: Coetzee, Mathurin, Cameron-Dow, Parkinson, Leibig, Schulte, Armstrong, Otto, Schramm, Ferreira, Rodriguez, Poppmeier, Fuchsel, Barber, Schroder. Au mai intrat: Fisi’ihoi, Martel, Hittel, Ball, Klewinghaus, Fairhurst. Antrenor: Kobus Potgieter.

Foto: Virgil Simonescu