„Recoltă” bogată pentru CSS Unirea Iaşi la Campionatele Naţionale Şcolare de gimnastică ritmică

Campionatul Naţional Şcolar de gimnastică ritmică, desfăşurat la Oradea, a demonstrat că Iaşul are o „şcoală” redutabilă, în cadrul căreia se lucrează pentru prezent, dar şi pentru perspectivă. Argumente sunt cele 38 de medalii obţinute, dintre care 20 de aur, dar şi faptul că acestea au fost obţinute la toate categoriile de clasificare, de la „Mica Gimnastă” la senioare.

Sportivele de la CSS Unirea Iaşi au concurat cu peste 200 de gimnaste din Cluburile Sportive Şcolare şi Liceele cu Program de Sport din întreaga ţară.

Cele mai multe distincţii, câte cinci, au cucerit Andreea Verdeş, la senioare şi Laura Aniţei, la junioare, care s-au clasat pe primul loc la toate probele, individual compus şi patru obiecte. Le-au secondat Crina Drăcşanu, locul I la individual compus, minge, măciuci, panglică şi locul 2 la cerc la categoria a III-a, Mara Nechita, două medalii de aur şi una de bronz la „Mica Gimnastă”, Ştefana Popa, cinci medalii de argint la senioare, Elisabeta Panainte, trei de argint la categoria a IV-a.

Echipele CSS Unirea s-au clasat pe primul loc atat la senioare (Andreea Verdeş, Ştefana Popa, Andra Ungureanu), cât şi la categoria a IV-a (Elena Angheluş, Mădălina Păun, Miruna Lombadă, Elisabeta Panainte, Bianca Răuţu) şi la junioare (Laura Aniţei, Roxana Brighenti, Denisa Isac, Christiana Străinu). Şi Ansamblul de la Mica Gimnastă (Mara Nechita, Francesca Melinte, Adelina Badiu, Maria Pal, Iness Negru, Bianca Brânzei) a devenit campioană naţională.

Sportivele ieşene sunt pregătite de antrenorii Cătălina Radu, Oana Cozma şi Constantin Radu. Un sprijin important, prin condiţiile de antrenament asigurate, l-a acordat secţiei de gimnastică şi conducerea Colegiului de Construcţii şi Transporturi Iaşi (director, prof. Anca Roznovanu).