Gustavo pleacă de la Craiova! Suma colosală pe care o va câștiga la noua echipă

După ce i-a pierdut pe Băluță și Screciu, Craiova se desparte de încă un jucător important.

Este vorba despre Gustavo, fotbalist în vârstă de 26 de ani, care a primit o ofertă de nerefuzat din China și va pleca acolo, potrivit spuselor președintelui Marcelo Popescu.

Brazilianul s-a înțeles cu echipa Liaoning, la care va câștiga 1,2 milioane de euro într-un an și jumătate.

„Situaţia lui Gustavo este o situaţie atipică, în general, dar frecvent întâlnită la jucătorii aflaţi în ultimul an de contract. Gustavo, fiind unul dintre golgheterii echipei, a atras atenţia mai multor cluburi. Cei din China s-au mişcat mai repede şi au făcut ofertă direct jucătorului, prin impresar, o ofertă. Nu este un secret, pe un an şi jumătate 1,2 milioane de euro net. Asta înseamnă 800.000 de euro net pe sezon. Nici n-am încercat să forţez nota şi să-i cerem lui Gustavo să semneze cu noi un alt contract, pentru că n-ar fi fost onest atât timp cât el a primit direct această ofertă din China.

L-am înţeles, i-am mulţumit. Acum, probabil într-o zi sau două, aşa cu v-am obişnuit, pe site-ul clubului va apărea şi oficial. Nu apare în momentul de faţă, pentru că nu sunt tratative finalizare şi depinde de un control medical care dă sau nu undă verde transferului”, a declarat Marcel Popescu la Telekom Sport.

Povestea jucătorului pe jumătate brazilian și jumătate italian poate fi citită în numărul de martie (2018) al revistei noastre, 100% Sport.