Progresul Spartac, printre cele mai harnice echipe din Liga a III-a! Andrei Erimia: „Vrem să ajungem precum Bilbao”

Progresul Spartac a fost aproape de a promova în eșalonul secund, chiar în primul sezon disputat în Liga a III-a. Nu a fost un capăt de țară pentru bucureșteni faptul că nu au reușit, ci dimpotriva i-a ambiționat și vor să se întoarcă mai puternici în noua stagiune de campionat.

Echipa lui Andrei Erimia a fost printre primele care s-a reunit la antrenamente și pleacă duminică, 8 iulie, într-un cantonament de zece zile organizat la Cheile Grădiștei, acolo unde tânărul tehnician își propune să integreze jucătorii transferați în această vară și să îi „testeze” în două partide amicale. Acesta promite că se va baza în noul sezon tot pe jucători tineri și jucători crescuți de Progresul, cu care să atace din nou promovarea, și speră ca într-o zi echipa sa să ajungă precum Athletic Bilbao și să apeleze doar la fotbaliști din curtea proprie.

„Plecăm la Cheile Grădiștei, în perioada 8-17 iulie. Sper să reușim să facem un joc cu CFR Cluj II pentru că vor fi și ei acolo în cantonament și am discutat cu ei. Încercăm să mai găsim un joc amical cu o echipă din zonă, dar am înțeles că sunt multe în vacanță. Două meciuri amicale ne-am propus și va fi important să integrăm jucătorii noi pe care i-am adus și jucătorii tineri. O parte din ei sunt produsul centrului nostru, care au plecat la un moment dat și acum am reușit să îi aducem înapoi. S-au terminat contractele jucătorilor care munceau și veneau și la antrenament în același timp, nu mai avem așa ceva. Schimbăm strategia și vrem să ne bazăm pe jucători în care avem încredere din toate punctele de vedere și au dat dovadă că au caracter frumos. Vrem să creăm o echipă cu jucători tineri de perspectivă care să ne permită să ajungem în Liga a II-a.

Cred că mare parte din jucători au un istoric progresist și asta încercăm să facem, să aducem cât mai mulți jucători crescuți de noi și să creștem cât mai mulți jucători care să poată să joace la echipa de seniori. Dacă reușim să ajungem să fim la un moment dat 100% progresiști, cum e Bilbao de exemplu, ar fi perfect, cam acolo vrem”, a declarat Andrei Erimia pentru 100% Sport.

Posibilitatea de a nimeri în serie cu Rapid în sezonul următor nu îl sperie pe Andrei Erimia, ba chiar consideră că va fi un lucru benefic pentru elevii săi: „Mi-ar plăcea să picăm cu echipe bune, pentru că altfel este nivelul competiției și cu siguranță ar crește și jucătorii noștri în astfel de meciuri. Avem mulți jucători tineri care au nevoie de meciuri cu echipe bune și e o provocare, iar, cum am dovedit și anul trecut, ne descurcăm destul de bine când e vorba de provocări”.