Magnus Karl Johansson va pregăti CSM București în următoarele două sezoane!

Clubul Sportiv Municipal București a ajuns la un acord cu tehnicianul suedez, multiplu campion al țării sale, atât la fete, cât și băieți.

Campioana României și-a definitivat strategia pentru următoarele sezoane, mizând în primul rând pe rezultate, dar și pe stabilitate și continuitate. Gruparea din capitală își dorește ca punctul forte în acest sezon să fie unitatea grupului, astfel că a căutat o persoană matură, cu experiență la nivel înalt, care să lege vestiarul.

Acesta este principalul motiv pentru care căutarea nu s-a limitat doar la tehnicienii consacrați din segmentul feminin, ci și la specialiști din aria masculină. În acest sens, s-au purtat discuții cu mai mulți antrenori, iar Clubul Sportiv Municipal București a ajuns la un acord cu Magnus Karl Johansson, care va pregăti echipa feminină de handbal în următoarele două sezoane.

Născut pe 15 decembrie 1969 la Goteborg (Suedia), Johansson vine în România după 2 ani petrecuți în Norvegia, la Molde HK. Cu o experiență de 25 de ani pe bancă, noul antrenor al Tigroaicelor este multiplu campion al Suediei atât în Liga Feminină, cu echipa IK Savehof, cât și în cea masculină, cu Redbergslids IK. Cu ambele formații a evoluat și în Liga Campionilor. Totodată, Johansson a fost secundul naționalei Suediei în perioada 2008-2011, timp în care Per Johansson a fost principal, obținând o medalie de argint la Campionatul European din 2010.

La semnarea contractului, tehnicianul a declarat: „Sunt bucuros pentru încrederea pe care conducerea clubului CSM București o are în mine. Sunt de asemenea bucuros pentru faptul că am ocazia să fac parte din staff-ul tehnic al unei echipe atât de importante din handbalul european. Abia aștept să începem meciurile în fața suporterilor români. O să dau tot ce am mai bun pentru a obține cele mai bune performanțe cu CSM București!”

Gabriela Szabo, director general CSM Bucuresti: „Nu a fost o perioadă ușoară, căutările au fost intense și am avut pe listă mulți antrenori. Așa cum am mai spus, ne dorim stabilitate și continuitate la CSM București. Considerăm că Magnus Johansson este cea mai bună variantă în acest moment pentru echipa feminină de handbal și va avea tot sprijinul conducerii clubului în îndeplinirea obiectivelor”.

Nicolae Luca, team manager handbal feminin: „S-a pus de multe ori în discuție ce profil trebuie să aibă viitorul antrenor al CSM București, în condițiile în care ponderea este deținută în acest moment de jucătoare ce provin din aria balcanică, și aș include și româncele aici.

De asemenea, am luat în calcul caracterul puternic și voința fetelor, toate participante în Liga Campionilor, iar peste 90% dintre ele jucând în Final Four. De aceea, recunosc faptul că au fost purtate discuții cu antrenori ce au corespuns tuturor condițiilor, inclusiv antrenori din sfera masculină, ale căror rezultate și experiență i-ar fi impus în fața grupului.

Am decis să-i acordăm încredere lui Magnus Johansson și suntem convinși că decizia este una bună, având în vedere experiența câștigată în munca sa cu ambele categorii și, totodată, discuțiile purtate cu antrenori și jucătoare cu care a colaborat de-a lungul timpului. Având întreaga susținere a celor din handbalul de la CSM București, îi urăm succes și suntem nerăbdători să începem”.