Campioana Iaşiului la minifotbal, între cele mai bune 8 echipe din ţară

Auto Driver, campioana Diviziei Galactice de Bahlui Iaşi la minifotbal, a avut o comportare onorabilă la turneul final al Campionatului Naţional de la Alba Iulia, unde s-a clasat în primele 8 echipe din ţară.

Echipa pregătită de Alin Onofrei şi manageriată de Daniel Moşneagu s-a calificat în fazele eliminatorii de pe locul 2 în grupa A, cu 8 puncte, după două victorii, o remiză şi o înfrangere, iar în sferturi a dat peste puternica formaţie Extratereştrii Bistriţa, într-o reeditare a finalei Campionatului Regional ce a avut loc recent, la Bistriţa.
Dacă atunci Auto Driver s-a impus şi a caştigat Campionatul Regional, de această dată Extratereştrii şi-au luat revanşa şi au caştigat cu scorul de 2-1, golul victoriei fiind marcat din penalty.
În ciuda eşecului, trebuie subliniată evoluţia campioanei Iaşului la Alba Iulia, Auto Driver reuşind să se claseze în primele 8 echipe din ţară, dintr-un total de 1800 de formaţii din 52 de campionate afiliate. O performanţă prin care echipa ieşeană a adus noi puncte în coeficientul FMR, Divizia Galactică de Bahlui Iaşi, campionat condus de către fostul mare portar Paul Costaş, menţinându-se pe primul loc în topul Federaţiei de Minifotbal din România.
Trebuie spus că Auto Driver nu l-a avut la turneul final pe golgeterul Marian Anton, care a fost supus unei intervenţii chirurgicale cu câteva zile înaintea competiţiei, absenţa acestuia resimţindu-se în jocul echipei.
“Din sezonul viitor, Divizia Galactică de Bahlui Iaşi va avea dreptul sa înscrie 4 echipe în Campionatul Regional şi 5 echipe în Cupa Romaniei, astfel că vor fi 9 echipe ce pot reedita sau chiar depăşi performanţa lui Auto Driver în cele două competitii majore ale FMR”, a declarat Paul Costaş, preşedintele DGB Iaşi şi prim-vicepreşedintele Federaţiei de Minifotbal din România.

Rezultatele înregistrate de Auto Driver la Campionatul Naţional de la Alba Iulia:
Grupa A
Auto Driver – CS Luceafărul Floreşti 2-0
Auto Driver – FC Hermannstadt Sibiu 2-3
Auto Driver – Sporting Brad 6-2
Auto Driver – Condor Fortuna Friends Buzău 0-0
Clasament final în grupa A: 1. Hermannstadt 9p, 2. Auto Driver 8p, 3. Condor Buzău 7p, 4. Sporting Brad 6p, 5. Luceafărul Floresti 0p.
Sferturi de finală: Auto Driver – Extratereştrii Bistriţa 1-2
Extratereştrii Bistrita a jucat finala, pe care a pierdut-o în faţa formaţiei MAV Timişoara cu scorul de 1-3. În finala mică, Borussia Hermannstadt – Dream Team Tg. Jiu 1-0.

Daniel Moşneagu: “Dacă aveam lotul complet, jucam cel puţin semifinale”

Managerul campioanei Auto Driver, Daniel Moşneagu, este convins că echipa sa ar fi putut juca cel puţin în semifinale dacă avea lotul complet. “Din păcate, ne-au lipsit mulţi jucători, am avut un lot restrâns de doar 6 jucători în sferturi. Golgeterul Marian Anton s-a operat înaintea turneului, cu el în teren am fi arătat altfel. Sunt convins că puteam ajunge cel putin în semifinale dacă am fi avut lotul complet. Sunt mulţumit de evoluţia băieţilor şi sperăm să facem o figură cel puţin la fel de frumoasă şi în Liga Campionilor, unde ne dorim să prindem măcar un sfert de finală”, a declarat Daniel Moşneagu.

Alin Onofrei speră la semifinale în Liga Campionilor

La rândul său, antrenorul Alin Onofrei a declarat: “Să fii în primele 8 echipe din ţară, este o mare performanţă. Din păcate, ne-au lipsit mai mulţi jucători importanţi şi ne-am oprit în sferturi. Pentru noi urmează Liga Campionilor din Slovenia, competiţie la care ţintim sus. Eu personal plec cu gândul de a câştiga turneul, dar îmi doresc să prindem cel puţin semifinalele”.