EXCLUSIV / CS Afumați nu va mai juca în Liga a II-a. Conducerea a depus actele la FRF!

Așa cum 100% Sport v-a anunțat în exclusivitate, CS Afumați nu va mai evolua în sezonul 2018-2019 în Liga a II-a, după problemele apărute la Consiliul Local, în urma unui audit financiar.

Firma de audit a descoperit nereguli în contractul de asociere dintre primărie și clubul de fotbal, CS Afumați, iar cele mai mari probleme sunt legate de sume importante de bani care nu pot fi justificate. Așa cum spuneam și zilele trecute, n-ar fi de mirare la o echipă care are buget de peste 800.000 de euro pentru Liga a II-a și nu și-a anunțat niciodată interesul ppentru promovare în prima ligă.

Echipa ilfoveana a trimis la Federația Română de Fotbal actele de înscriere în Liga a III-a, nu în cea de-a doua cum s-ar fi așteptat oficialii forului conducător al fotbalului românesc.

Surse din cadrul FRF ne-au confirmat că echipele de Liga a II-a au venit să se înscrie, iar CS Afumați a trimis prin fax inscrierea pentru eșalonul al treilea. Asta înseamnă că echipa care va fi invitată să evolueze în Liga a II-a este Metaloglobus București.

Nici până la această oră, primarul Afumațiului, Gabriel Dumănică nu a putut fi contactat pentru a ne oferi detalii despre mișcarea echipei de fotbal, în condițiile în care vorbim despre o grupare care a avut cele mai mari bugete din Liga a II-a, 825.000 de euro în 2017 și 650.000 de euro în 2018.

CS Afumați are doi ani adunați în Liga a II-a, în 2016-2017, primul an din istoria clubului petrecut în eșalonul secund, echipa a terminat campionatul pe poziția a 6-a, cu 56 de puncte, iar în 2017-2018, pe locul 5, cu 68 de puncte.