Opinie / Daniel Nazare despre un vis nebun: România, campioană mondială la fotbal:)))

Exercițiu de imaginație: România învinge Croația la Moscova și câștigă, în premieră Cupa Mondială. Galbenul de breaking news nu rămane doar la România TV, ci la toate televiziunile.

Rareș Bogdan, Mihai Gâdea, Silviu Mănăstire și Ion Cristoiu sunt îmbrăcați în tricourile de joc ale lui Maxim, Cicăldău, Țucudean și Budescu, străzile din centrul orașului sunt mizerabile după euforia din zilele precedente de la bucuria suporterilor. Cei de la REBU au postat pe site-ul propriu ca n-au putut face față gunoaielor aruncate și invocă modelul japonez. Degeaba.

Viorică Dăncilă aterizează, alături de Klaus Iohannis, la ora 9 pe Aeroportul Otopeni, via Mosova. Vin să-i întâmpine pe tricolori și pe tărăm natal. Mugur Ciuvică, la Antena 3, se întreabă unde sunt ochelarii fumurii ai președintelui de la summit-ul NATO și pornește o investigație proprie. Se pare că i-au plăcut lui Vladimir Putin și i-a lăsat lui, cu condiția să poarte o convorbire despre tezaurul de la Moscova.

Victor Pițurcă e la Telekom Sport, unde susține că el a început procesul de întinerire al lotului, iar președintele Burleanu e un mare norocos care nu i-a dat nici acum banii pe clauza de reziliere. La Digi Sport Matinal, Mihai Stoichiță spune că succesul istoric al României vine din pleiada de antrenori care de-a lungul timpului au impus un stil propriu jucătorilor noștri, care au jucat după partitura antrenorului Cosmin Contra analizată și aprobată de Comisia Tehnică. Giovani Becali și Gigi Becali negociază deja transferul lui Benzar la PSG, se află deja în Italia unde s-au întîlnit în aeroport cu Cristiano Ronaldo. Mihai Stoica postează pe Facebook în continuu despre câți jucători steliști sunt în lot, minute jucate, fișele lor, durata negocierilor și impresarii cu care a discutat. Dumitru Dragomir, vehement la B1 TV, vorbește despre campionatul intern păstorit de el 20 de ani și care a fost organizat impecabil de el și Vali Alexandru. Gino Iorgulescu n-a putut fi contactat de nicio televiziune.

Ion Crăciunescu apare la Digi Sport cu un fluier tricolor în gură și continuă războiul cu Mircea Sandu și Răzvan Burleanu. Ultimul a convocat pentru a doua zi Comitetul Executiv al FRF, în urma căruia se vor împărți cele 38 de milioane de euro, bonus de la FIFA. Presa online scrie că 5 milioane ar lua președintele, iar Gino Iorgulescu doar unul singur, motiv pentru care secretarul general Iustin Ștefan face deja scandal pe Facebook.

Gabriela Firea, primărița noastră, e deja pe Arena Națională și așteaptă să primească delegația noastră: „Bine ați venit în țara noastră”, le-a zis ea jucătorilor noștri, având la ea 23 de chei ale Capitalei. Gică Hagi ține și el un discurs motivator, lăudându-se că el a susținut mereu că România a fost  un izvor nesecat de fotbaliști valoroși. Ziua se încheie cu un foc de artificii, plătit de Primăria Capitalei și un tur prin centrul Capitalei al autocarului cu noi campioni mondiali. Nimic despre Kovesi și Toader, nimic despre suspendare, nimic despre Liviu Dragnea. Ce frumos ar fi fost… sau poate nu.

 

————————————————————————————————————————————-

Daniel-Andrei Nazare

senior-editor 100% Sport

twitter: danielnazare

facebook: Daniel Nazare

e-mail: daniel.nazare@100sport.ro

—————————————————————————————————————————————–