Răzvan Raț și-a anunțat retragerea din fotbal!

Ajuns la 37 de ani, Răzvan Raț a hotărât să agațe ghetele în cui. Ultima dată la ACS Poli Timișoara, în Liga I, și dezamăgit de condițiile din fotbalul românesc, fostul căpitan al echipei naționale se retrage din activitate.

Fundașul român a strâns 113 prezențe la echipa națională și a mai jucat la următoarele echipe: Rapid, FCM Bacău, Şahtior Doneţk, West Ham United, Paok Salonic, Rayo Vallecano.

Mare parte a carierei sale, anume zece ani, și-a petrecut-o la Șahtior, echipă alături de care a cucerit Cupa UEFA, în 2009, şi şapte titluri în Ucraina. Timp de nouă ani, Raț a jucat acolo sub comanda lui Mircea Lucescu, antrenor surprins de vestea retragerii fundașului român.

„Mă aşteptam să mai joace, fizicul lui permitea asta, experienţa îi permitea să fie un lider. Nu e uşor, eu am scris în cartea mea din 1981 şi o pagină despre ce înseamnă să te retragi. Mâine nu va şti ce va face şi vor începe preocupările. Va trece această perioadă şi îşi va găsi locul în fotbal. Sigur că va rămâne în fotbal, are ce transmite celor din fotbal. E păcat ca experienţa acumulată să nu o împărtăşească în ceea ce va face”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit Digi Sport.